Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Flipped bob – hårstilen som dominerar hösten 2023

30 aug, 2023 
AvAmie Chorr
Flipped bob är höstens it frisyr!
En bob är både tidlös och modern. Den heta varianten inför hösten kallas the flipped bob. Såhär får du till den trendiga looken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Emili Sindlev: ”Den här doften får mig att känna mig feminin och stark på samma gång”Brand logo
Emili Sindlev: ”Den här doften får mig att känna mig feminin och stark på samma gång”

Trenden med en klippt bob visar inga tecken på att avta. Denna enkla och klassiska frisyr har återigen blivit en av årets mest eftertraktade klippningar.Och det är dess mångsidighet som gör att den fortsätter att dominera, oavsett om det är den skarpa raka boben, den voluminösa italienska eller den Y2K-trendiga etapp-boben.

Det finns en kort stil för alla. Klippet som ser ut att dominera hösten är the flipped bob. Alltså den utsvängda boben.

The flipped bob och 60-talet

Den utsvängda boben hämtar sin inspiration från de eleganta och svängiga stilarna som var moderna under 60-talet. Men för 2023 har den här tidlösa frisyren fått en elegant uppdatering. En sofistikerad och kraftfull look, där ändarna på boben pekar uppåt.

Annons

Välj mellan en subtil kurva eller en mer dramatisk uppåtvänd topp.

Så skapar du den utsvängda boben hemma

Det bästa med den utsvängda boben är att den är enkel att skapa hemma. Du kan göra den både med plattång för en skarpare variant eller med en fönborste för en mjukare styling.

Annons

Så gör du en flipped bob med en värmeborste

1. Tvätta håret med ett volymschampo. Använd sedan ett återfuktande balsam för att ge ditt hår fukten den behöver för att hålla sig vackert och friskt.

2. Använd en kam för att dela upp håret i två vertikala sektioner. Använd en hårklämma för att hålla den sida av håret du inte fönar i schack.

3. Glöm inte värmedkyddet! Applicera sedan mousse på handflatorna och applicera moussen jämnt i håret, från mitten ner till hårtopparna. Moussen ger ditt hår extra bounce och ser till att volymen håller längre.

4. Ta din värmeborste och föna håret medan du samtidigt borstar det och rullar ändarna utåt. Upprepa tills alla delar av ditt hår har stylats på detta sätt. Har du väldigt tjockt hår kan du behöva föna det nästan torrt innan du börjar forma det.

5. Spraya håret med hårspray på ditt hår för att få formen på frisyren att hålla ytterligare Fokusera på de utsvängda delarna och använd pekfingret och tummen för att definiera formen.

6. För en extra glammig look: Använd en skimmerspray!

Så gör du en flipped bob med en plattång

Om du använder en plattång följer du samma steg som med värmeborsten när det kommer till tvätt och spray. Däremot är tekniken annorlunda med plattången. Se steg 3 och 4 nedan:

3. Dela upp ditt hår i 4 sektioner efter att du fönat det torrt, eller låtit det lufttorka.

4. Platta varje sektion som vanligt, utom när du närmar dig ändarna. Där böjer du plattången uppåt för att skapa svängen i änden av håret.

Gå vidare med steg 5 och 6 – hårspray och glansspray och du är klar! Redo för fest!

Flipped bob – bästa produkterna för att lyckas med hårstilen

1. Volym Shampoo– HÄR (länk Lyko)| 2. Återfuktande balsam – HÄR (reklamlänk) (länk Bangerhead) | 3. Volume Boosting Mousse – HÄR (länk Lyko) | 4. Värmeskydd – HÄR (länk Sachajuan) | 5. Hårspray – HÄR (länk Lyko)| 6. Shimmer spray – HÄR (länk Kicks)

Foto: Laucnhmetrics.com/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons