Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Exklusivt för ELLE: Therese Lindgren om sin dagliga hudvårdsrutin

28 mar, 2019 
AvMoa Alfredsson
Theres Lindgren om sin hudvårdsrutin
ELLEs beautynörd Moa Alfredsson är alltid på jakt efter nya serum att stoppa i necessären och glowgivande ansiktsmasker att testa. Därför har hon pratat med drottningen av sociala medier och hudvård – hallå, hon har ett eget hudvårdmärke! – Therese Lindgren för att få de bästa tipsen! Läs och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hej Therese! Du har ju till och med skapat ditt eget hudvårdsmärke Indy Beauty, hur har ditt intresse för hudvård växt fram?

Jag har inte alltid varit intresserad av hudvård, utan fram till att jag fyllde 25 använde jag typ bara handtvål och body lotion i ansiktet. Men, år 2012 när jag var sjukskriven för utmattningssyndrom och ”upptäckte” Youtube med alla härliga skönhetsvideor som finns där hände något i mig. För mig var det en härlig stund att få släppa alla tråkiga måsten i det ”verkliga livet” och bara drömma sig bort bland krämer, smink och söta förpackningar på Youtube. Jag lyckades senare få med mig den där känslan in i mitt badrum. Jag älskar min stund i badrummet varje morgon och kväll när jag smörjer, rollar, kammar och duttar. Det är så avslappnande och nästan terapeutiskt! Så intresset för hudvård började i en känsla av självkärlek skulle jag säga. Det kanske låter lite pretentiöst, men det var faktiskt så.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur många steg har du i din rutin? Är du en person som inspireras av K-beauty och kör 10 steg eller håller du det enkelt med rengöring och kräm?

Om jag har tid kör jag gärna tio steg, och det ser jag till att lyxa till med någon gång i veckan, men till vardags består min rutin av… hm, blir det sex steg? Jag kör Indy Beautys Rich Cleansing Mousse (för den fungerar att tvätta mina fransar med! Jag har lash extensions nämligen), toner, serum, ögonkräm, SPF och sedan dag- eller nattkräm.

När det kommer till Indy Beauty, vilken produkt är du mest stolt över att ha tagit fram?

Jag är mest stolt över min ansiktsmist, som lanserades i höstas. Jag har alltid med mig en ansiktsmist i väskan och ville därför göra en vegansk mist som gör mer än att bara fräscha upp huden under dagen. Indy Beautys mist innehåller en kraftfull antioxidant som hjälper huden att skydda sig mot blått ljus från skärmar, vilket är perfekt för mig som sitter så mycket framför datorn. Dessutom innehåller misten hyaluronsyra som binder fukt till huden och c-vitamin som ger lyster. En riktig supermist, med andra ord.

Nästa gång du ska lägga en ansiktsmask, vilken väljer du och varför?

Jag älskar att testa nya grejer, och gärna annorlunda, innovativa hudvårdsprodukter. Och nu senast klickade jag hem en TORR sheet mask från Swiss Clinic. Den ska bli spännande att testa!

Läs mer: Här är rengöringarna du ska använda om du har torr hy!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons