Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Exklusivt för ELLE: Byredo släpper ny doft

29 aug, 2016 
AvJenny Fredriksson
Doft och accessoarhuset Byredo firar sitt 10-jubileum med att släppa en ny doft som heter UNNAMED.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Byredo firar tio år i september och med den milstolpen släpper huset en doft som heter UNNAMED. Hela konceptet går ut på att du döper parfymen själv, efter vem som ska få den och vilka känslor doften väcker hos dig.

Och med beställningen kommer de ikoniska Byredo-bokstäverna på flaskan. Vilket är en stor ynnest för alla Byredofans då den klockrena och starka formgivningen är en stor del av Byredos själ och framgång.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Doftnoterna i parfymen är en delikat mix av rosépeppar, gin, mossa och violer. Doften är skapad av Byredos grundare Ben Gorham och parfymören Jérôme Epinette.

Dofter är inte det enda Byredo satsar på just nu och för Ben har bara resan börjat:

–Vi öppnade vår butik i New York förra året. Och det var en milstolpe för oss men även den nya butiken på NK speglar en del av vad vi vill uppnå. Jag hoppas att vi kan öppna flera butiker framöver för att kunna utveckla fler unika produkter. För tillfället  tittar vi mycket på smycken och skor. Samtidigt vill vi på Byredo utveckla skönhetsbiten med kosmetika som läppstift, nagellack, ögonskuggor etc. Det är otroligt visuellt med makeup och färg, vilket är väldigt annorlunda än parfymer som mer är ett osynligt medium och spelar mycket på känslor. Det ska bli väldigt spännande, säger Ben Gorham.

UNNAMED finns i butik from 15 september och kostar 1500 kronor.

LÄS OCKSÅ:

Byredo öppnar butik i New York

Solglasögon + Byredo-parfym = Sant!

ELLE träffar: Mannen bakom parfymhuset Byredo

Annons