Euphoria-inspirerat på New York fashion week

Euphoria-smink på New York fashion week

Doniella Davy ligger bakom alla otroliga beautylooks i tv-serien Euphoria. Att New York fashion week inspirerats av serien är tydligt. Flera modeller bar nämligen exakt samma makeup som Jules i tv-serien på catwalken!
12 september, 2019

HBO:s succéserie Euphoria är inte bara hyllad för sin storytelling, de unga skådespelarnas insatser (Zendaya, omg) och det otroliga arbetet med att filma scenerna i alla möjliga vinklar. Karaktärernas smink har fått stor uppmärksamhet – både i media och i sociala medier.

Maddys eyeliner med strass, Rues glittertårar och Jules taggar kring ögonen är bara några av looksen som fått Instagram att explodera av beundran.

Doniella Davys magi

Bakom sminket ligger Doniella Davy, som har titeln head makeup artist. Enligt henne fungerar sminket som ett sätt att förstå karaktärerna på en djupare nivå. På sin instagram berättar hon ofta om tankarna bakom varje karaktärs sminkning. Till exempel är Maddys signaturlook en skarp svart eyeliner med små strass-stenar för att hon gömmer en jobbig barndom och en romantiker bakom sitt tuffa yttre.

Karaktären Jules har ständigt färgglada och utmanande looks, som alltid går utanför ramarna. Davy ville utmana skönhetsnormer och skriver själv på instagram att hon ville undvika en för polerad och feminin look.

En av anledningarna till att sminket fått ta så mycket plats är att seriens skapare, Sam Levinson älskar att titta på sminktutorials på Youtube. Därför tyckte han att det var självklart att gå loss med looksen i tv-serien.

Gula looken hos Anna Sui

Nu efter serien pratas det om en beautyrevolution där allt fler vågar gå utanför de klassiska ramarna. Det syns även på New York fashion week. Faktum är att flera av looksen i Euphoria syntes på catwalken!

På Anna Suis visning hade flera modeller fått en glittrande version av Jules gula look med vit eyeliner ovanför ögonlocket och en vit prick under ögat (längst ner till höger). Istället för en vit målad prick bar modellerna en strassdetalj (hej Maddy!).Anna Sui New York fashion week

Jules gula look på Anna Suis vising. Foto: Imaxtree

Anna Sui New York fashion week

Mer Jules! Foto: Imaxtree

Anna Sui New York fashion week

Foto: Imaxtree

Jules-molnet hos Cynthia Rowley

Ännu mer utmärkande var det så kallade ”Jules-molnet”, från avsnitt 3. Näst intill alla modeller på Cynthia Rowleys visning bar vita moln runt ögonen.

Cynthia Rowley New York fashion week

Det så kallade Jules-molnet hos Cynthia Rowley! Foto: Imaxtree

Cynthia Rowley New York fashion week

Foto: Imaxtree

Cynthia Rowley New York fashion week

Foto: Imaxtree

Cynthia Rowley New York fashion week

Foto: Imaxtree

På sin instastory har Doniella Davy själv uppmärksammat flera av Euphoria-looksen från New York fashion week. Till en story på en av modellerna i Anna Sui-vinsingen sammanfattar hon det hela med ett ord: Wow! Vi kan bara instämma.

Läs mer:

New York Fashion Week SS20: Här är de bästa looksen

8 saker du behöver veta om tv-serien Euphoria på HBO

Quiz: Hur mycket kan du om Euphoria?