Emma Green: "I friidrottsvärlden är nog de flesta ganska fåfänga!"

01 mars, 2015

Vi känner Emma Green som en av världens främsta höjdhoppare och tjejen som gjorde ett tyst statement med sina regnbågsnaglar under VM i Ryssland. Nu hoppar hon in i skönhetsbranschen och frontar svenska IDUN Minerals första nagellackskollektion. ELLE passade på att ta skönhetstempen på Emma.

Hur är det egentligen med glamouren i sportvärlden?

– Jag har inte funderat så mycket kring det, men i friidrottsvärlden är nog de flesta ganska fåfänga.

Är det viktigt att känna sig fin inför tävlingar?

– Ja det är klart, det är många som kollar. Fast mest är det nog för min egen del – det känns bättre då.  Jag fixar hår, smink och oftast naglarna inför tävlingar.

Typisk vardagsmakeup?

– Mascara, oftast concealer och mineral foundation.  Och nagellack. Ofta neutralt och i perioder färg som piffar till lite extra.

Tränar du med makeup?

– Jag använder mascara, men det beror ju på vad man tränar. I vilket väder och hur mycket man svettas. Men för min del känner jag mig mer bekväm med lite färg på fransarna.

 Dina regnbågsnaglar blev en supersnackis och gjorde dig till en gayikon. Varför just naglar som uttryckssätt?

– Jag brukar måla naglarna inför mästerskap och tävlingar som ett steg i förberedelserna. En slags procedur som blivit till en liten triggergrej. Så att det blev just naglarna var ganska självklart. Det var en vän som uppmuntrade mig. När han kläckte idén var det självklart för mig.

 Är du annars typen som experimenterar med dina naglar?

– Nej, inte direkt.

Vad har du för färg på naglarna just nu?

– Gråa.

 

IDUN Minerals nagellack finns  butik nu. Lacken är 5-free, det vill säga fria från de fem vanliga kemikalier, och berikade med mineraler, vitaminer och mandelolja. I kollektionen finns 13 nyanser inspirerade av bärnsten och bergarter. Pris 89 kr/st.

LÄS OCKSÅ:

Så laddar Marie Serneholt inför Let’s Dance

Så klär du dig rätt för vinterlöpning!

Anna Haag: ”Så blir du en bättre skidåkare”