Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Elsa Hosk delar med sig av sina bästa beautyhemligheter

05 maj, 2017 
Hon är en secrets-ängel, har miljontals följare på Instagram och är en av Sveriges mest framgångsrika modeller. ELLE:s beautyredaktör Carin Hellman reste till Pyrenéerna för att träffa the one and only – Elsa Hosk.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Elsa haltar. Det har gått tre dagar sedan hon trampade snett när hon spelade basket och hon har inte ännu hunnit kolla om foten är bruten.

– Jag har inte haft tid, skrattar hon. Från New York direkt hit till Pyrenéerna och sedan vidare till Miami via Barcelona. Vi får hoppas att det läker.

Allt detta flygande över världen, hur håller du dig fräsch?

– Jag fyller ständigt på med vatten, börjar oftast dagen med att dricka en halvliter vatten. Och så är jag bra på att fylla på den dosen under dagen. Och jag går aldrig och lägger mig med smink – skulle det mot förmodan hända tar jag av det mitt i natten. Jag försöker använda så mycket naturligt som möjligt och äta ekologiskt. Ju mer jag tar hand om insidan, desto bättre ser jag ut på utsidan, helt enkelt. Jag flyger inte heller med makeup, har svårt för att vara mycket sminkad överhuvudtaget. Jag älskar att ta med mig rosvatten på flygningar, som en face mist.

Annons

LÄS OCKSÅ: ELSA HOSK DESIGNAR KOLLEKTION FÖR BIKBOK

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Strike a pose! Elsa och ELLEs Carin Hellman i Pyréenerna.

Kommande samarbete med Bik Bok, Victoria’s Secrets-ängel och även ansikte utåt för franska Biotherm. Vilken relation har du haft till Biotherm genom åren? Och vilka är dina beautyfavoriter överlag?

– Jag älskar Life Plankton Essence från Biotherm – jag var först lite skeptisk, men gjorde lite research under deras hashtaggar och såg att väldigt många vittnat om att de fått superfin hy. Och det har visat sig fungera superbra även för min känsliga hy. Jag hade lite acneärr som försvunnit.

Annons

– Min första Biotherm-produkt var när jag och mamma köpte deras deodoranter i taxfree på flygplatsen. Biotherm har alltid känts som något jag kunnat stå för – hälsosamt, sportigt och lite skandinaviskt. Jag använder även gärna naturliga produkter som argan- och kokosolja. Jag brukar ta av makeupen med kokosolja och ibland använder jag det som en fuktmask.

Elsa i träningstagen för Biotherm.

Lägger du mycket pengar på beautybehandlingar?

– Jag är ingen spa– eller behandlingsmänniska, ibland känner jag att jag kanske borde bli det haha. Alla går ju på behandlingar hit och dit, men jag gör i princip ingenting sånt.

Annons

– Jag brukar få mitt hår klippt på en plåtning, så knappt att jag går till frisören. Men för att slappna av hemma brukar jag ta ett riktigt långt bad med badsalt – där kan jag stanna i evigheter om jag har tid. Jag är riktigt noga med att rengöring, bodyscrub och lotion. Ibland gör jag gärna en mask, inte superofta, men gärna en lermask så man blir av med lite orenheter.

Elsas selfie från intervjun, med en speciell hälsning till ELLE Sverige (Elsa har frontat vårt omslag och varit modell i ELLE sååå många gånger!)

Annons

Du fyller 29 år i år, men ser ju fortfarande ut som om du är 19! Vilken är sin hemlighet?

– Haha, jag tror att det är för att jag tar hand om mig själv. Jag tränar regelbundet, men är verkligen inte en yogatjej – jag gillar träning som går snabbt, som att boxas, spela basket och svettas! Min kille har precis fått in mig på löpning, något jag verkligen inte gillat förut. Jag började med att jag följde med honom så att vi skulle hinna umgås då vi sällan hinner ses (hon och hennes pojkvän Tom Daly bor tillsammans i New York, reds anm*). Och nu älskar jag löpning!

När känner du dig som allra vackrast?

– Definitivt när jag är hemma i Sverige och Stockholms skärgård. Mina föräldrar har haft hus på Utö i många år. Känner mig alltid som allra vackrast när jag får gå omkring där ingen ser mig – osminkad, lite fräknar på näsan och med håret i tofs.

LÄS OCKSÅ: 20 BILDER SOM VISAR ATT ELSA HOSKS STIL ÄR FLAWLESS

Pressvisningen och intervjun hölls båda i Grottes des Grandes calanettes (där plankton till Biotherms produkter hämtas) samt på en vingård strax nedanför bergskedjan Pyrenéerna.

Annons

Elsa i Grottes des Grandes calanette.

Till presseventet flögs det helikopter. Här är Elsa med Biotherms General manager, David Fridlevski.

En längre intervju med Elsa kommer i ELLEs nr 8/2017.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons