Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Ellie Goldstein är Guccis första modell med Downs syndrom

08 jul, 2020 
AvLovisa Svedlund
Brittiska Ellie Goldstein har fångat världens uppmärksamhet som ansiktet utåt för Gucci Beauty. Det här är första gången som varumärket ger utrymme till en modell med Downs syndrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Elle Goldstein, 18, frontar kampanjen för Mascara L’Obscur som är del av ny sminklinje hos Gucci. Till Vogue säger hon:

– Det känns så underbart och tjusigt att vara en del av Guccis beauty-kampanj.

– Jag känner mig så stolt över mig själv för att ha blivit utvald till det här. När jag tittar på bilderna känner jag mig nöjd med mig själv och alla likes och kommentarer på sociala medier världen över har varit överväldigad, säger hon till tidningen.

Frontar Gucci-kampanj

Bilden på Ellie Goldstein som Gucci la upp på sin Instagram har fått flest kommentarer och likes av alla deras poster någonsin.

Det är första gången som lyxvarumärket valt att fronta en kampanj med en person som har Downs syndrom. Goldstein blev utvald via ett scoutingprojekt som Gucci hade tillsammans med Vouge Italien.

Redan som 15-åring började hon jobba som modell då hon signades till agenturen Zebedee Management. Företaget jobbar med representation av modeller med funktionsvariation och alternativa utseenden – något Ellie Goldstein vill bidra till, berättar hon för Vouge:

Annons

– Representation är väldigt viktigt för mig. Låt världen se att vem som helst kan vara modell eller skådespelare med en funktionsvariation.

”Är precis som dem”

Hon har aldrig haft några negativa upplevelser till följd av sin funktionsvariation, berättar hon vidare för tidningen:

– Jag tror att det beror på min personlighet. De enda utmaningarna jag haft är kanske att folk ibland tittar på min mamma och pratar med henne istället för mig, innan de inser att jag kan kommunicera och att jag är precis som dem, kanske bara långsammare på att lära mig vissa saker.

Ellie Goldstein, modell för Gucci.
”Folk borde ge oss en chans”, säger Ellie Goldstein.

Hon försöker bemöta utmaningen genom att vara sig själv:

– När folk inser att jag kan prata och har en glad karaktär, blir de annorlunda mot mig och börjar le. Det behövs mer positivitet där ute och folk borde ge oss en chans och inte vara så ignoranta.

Källor: Vouge, Fashion

Foto: Gucci/David PD Hyde

LÄS MER:

Nu blir filmen om Emma Örtlund och Glada Hudik tv-serie

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons