Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

ELLE träffar: Kvinnan bakom Essie

08 maj, 2012 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En manikyrdrottning är på besök. ELLEs Carin Hellman träffar kvinnan bakom nagellacksmärket Essie, självaste Essie Weingarten.

– Jag var 30 fyllda och hade tolv lack i resväskan som jag blandat och tappat upp hemma med en kemist. Jag tänkte att Las Vegas, det är där det händer och där jag kan få de första nagelsalongerna att sälja mina lack, berättar Essie när vi ses.

Historien om charmiga Essie Weingarten och hennes självbetitlade manikyrmärke är inspirerande. Nu, drygt 30 år efter att hon for till Vegas, är Essies breda, sofistikerade färgspektrum av nagellack spritt över världen. Under sitt Stockholmsbesök nyligen berättade hon om sitt fortsatta personliga engagemang i varumärket som hon sålt till L’Oréal.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Jag kände att märket växt mig över huvudet, jag behövde avlastning eftersom jag jobbade sju dagar i veckan, så gott som dygnet runt.

Tack vare försäljningen har Essie fått fler försäljningsställen i Sverige och nyligen landade vårkollektionen på disk. ELLE-favoriter för säsongen är mintiga Navigate her, persikoskira A crewed interest och syrensprudlande To buy or not to buy, 139 kr. Och ska du köpa en klassiker är det fortfarande mjukt beige Ballet slipper – den absoluta storsäljaren och kändisfavoriten.

av CARIN HELLMAN foto STEFAN SEGOLSON

ELLEs Carin Hellman och Essie Weingarten.

Annons

ELLEs favoritlack: Navigate her,  A crewed interest och To buy or not to buy,

Annons