Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

ELLE testar: Tajta till kroppen med 42 Collagen Bodywave (Rihanna gör det!)

21 aug, 2014 
AvMaria Ahlgren
Annons
Screen-Shot-2014-05-27-at-10.28.15-430x433

Rihanna, Beyoncé och Lady Gaga gör det. Och nu ELLEs Maria Ahlgren. Häng med in i den smått magiska maskinen som fixar jämn hudton, fastare hud och skulpterad figur.

av MARIA AHLGREN

Jag står iklädd enbart trosor och simglasögon i ett slags upprätt solarium. Mina händer håller krampaktigt om två handtag och jag är instruerad att stå lätt böjd i knäna, som en störtloppsåkare. Plötsligt börjar golvet skaka. Du som har testat Power Plate vet känslan av hur hela kroppen liksom dallrar inifrån. Utan att behöve röra mig ur min skidåkarpose får sig mina muskler en omgång. Rumpan dallrar så att jag nästan tror den ska falla av.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Samtidigt omges jag av infrarött ljus på exakt 633 nanometer – den magiska våglängd som boostar kollagenproduktionen, och lovar klä mig i en fastare, jämnare hudkostym. Jag känner mig smått klaustrofobisk, men försöker visualisera Rihanna i samma läge. Med RiRis brädmage och melonrumpa för min inre syn skakar jag vidare med bestämd min och försöker att inte dö av genans när terapeuten öppnar dörren och kollar in hur det går för mig (naken på powerplate i störtloppspose och tajta simglasögon kan vara den mest osmickrade looken någonsin).

Det kallas ”White Tanning”, men låt inte namnet lura dig. Du blir inte vit. Däremot ger infraröd ljusterapi på sikt jämnare hudton med mindre pigmentförändringar. Tänk dig den jämna looken du får efter en lyckad spraytan, men utan pigmenten. Hollywoodeliten gör en kur innan stora galor, när avslöjande galaklänningar kräver tajt, gnistrande slät hud. Och du kan vara helt lugn – ljuset är ofarligt och varje känns eller bräns.

Annons

LÖFTENA:

Fastare, lenare och jämnare hud tack vare ökad kollagenproduktion

Reducering av rynkor och fina linjer (adios rostbiffsbröst!)

Reducering av akneärr

Reducering av pigmenteringar/solskador

Ökad blodcirkulation (läs: glow)

Detoxar huden

Hjälper torr hud,och är populär bland personer med kroniska hudproblem (och gott om pengar)

FÖR VEM:

Du kan välja mellan program som Slimming, Anti-Age och Toning (rubbet, tack!). Att just våglängden 633 nanometer stimulerar fibroblastceller i huden att producera kollagen är bevisat i forskningsstudier. Förutom att vara poppis bland rynkrädda A-kändisar och andra glowjägare, kan infraröd ljusterapi vara till stor hjälp för personer med svåra eksem och psoriasis. Enligt Christina Norlander, som är marknadsansvarig för That’s So i Sverige och utförde min behandling, har även personer med artros, reumatism och fibromyalgi märkt lindring.

PÅ PLUSKONTOT:

Är icke-invasivt och helt smärtfritt. Inga vävnader skadas och du kan gå tillbaka till vardagen direkt efteråt. För övriga plus, se bikinibilder av Rihanna och Queen Bey.

Annons

PÅ MINUSKONTOT:

2-3 behandlingar/vecka i 12 veckors tid rekommenderas för maximala resultat. Knivigt om man inte är A-listare.

RESULTAT:

Jag gjorde behandlingen dagen före ELLE Beauty Awards, där jag skulle bära en klänning som flashade både rygg och armar. Min 34-åriga hud kändes betydligt tajtare och mjuk som en persika. Min mage kändes plattare, men det kan också ha att göra med att jag inte hann äta mer än en smoothie och några raw-bars innan kalaset.

Jag har normalt ganska flammig hud, men hade plötsligt en nästan airbrush-perfekt, jämn hudton. Ska jag på stort kalas och har tid och pengar så kommer jag definitivt göra behandlingen igen. Jag gjorde behandlingen tillsammans med spraytan från That’s So, och kände mig så snygg att jag nästan – men bara nästan – skulle känt mig bekväm att stå naken i störtloppspose på scenen under ELLE Beauty Awards. Bonus att det kändes som att jag tränat. Resultatet höll i sig i ett par dagar.

Annons

VAR:

Jag gjorde min behandling på Skönhetsborgen i Stockholm. För att hitta en salong nära dig, besök thatso.se

PRIS:

Varierar, men räkna med minst 4 000 kr för en kur om 12 tillfällen.

Annons