Artikeln innehåller reklamlänkar

ELLE listar: 9 produkter som räddar ditt hår i vinter

Produkterna som räddar ditt hår i vinter.

Inte hunnit färga eller klippa håret sedan förra året? Oroa dig inte – ELLE listar 2019 års bästa hårprodukter som räddar kluvna toppar och glanslösa längder.
22 januari, 2019

Nytt år – nytt hår! Visst är vi sugna på att förnya våra längder så här under årets första månad? Men kanske varken plånbok eller tiden räckt till för att färga eller klippa?

Lösningen på dilemmat heter hårvårdsprodukter som ger extra fukt, en snabb färgboost och effektivt löser en dålig hårdag – ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar sina just nu bästa svar och lösningar för för att ge håret en nystart på det nya (h)året!

1. Otvättat hår?

Torrschampo i mousseform från SachaJuan.

Ett torrschampo som är ett mousse!

Lösning: Torrschampo i mousseform.

Tänk om allt du en gång tänkt om torrschampo – SachaJuans Dry shampoo mousse är något så motsägelsefullt som ett skum med lätt pudrig torrschampo-effekt. Applicera lite skum närmast hårbotten och vips får håret en ny, fräsch känsla och doft.

Finns att köpa här.  (länk till Apprl)

2. Glanslösa längder?

Lernberger stafsings inpackning.

Den mest maxade fuktboosten för längderna.

Lösning: En djupvårdande inpackning. 

Brocolliolja, rapsolja och linfröolja – det är i Lernberger Stafsings dunderinpackning Hair Masque som håret får ett nytt, återfuktat liv. Det är inte ett torrt strå som denna magiska inpackning inte rår på!

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

3. Så framhäver du självlockar

Noir Stockholms lockcrème.

Mjuk bounce för lockiga längder.

Lösning: En stylingcrème för lockigt hår.

Lockhåriga med torra småhår som inte vill ge med sig – här är din vän i hårmörkret! Noir Stockholms mjuka lockcrème Poem of a swirl är en underbar stylingprodukt för dig som vill få fram stunds i självfall eller lockigt hår, utan att effekten blir knastrig. Bara mjuk och naturlig!

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

4. Tunt hår och tunna strån?

Revitalash mousse för tunna strån.

Ge stråna nytt liv!

Lösning: en mousse som stärker stråna. 

Tunna strån – det finns många anledningar till att håret känns tunt och livlöst. Graviditet, stress, ålder – många aspekter gör att håret tunnas ut eller glesnar. Revitalash har nyligen tagit fram en hårvårdserie med samma teknologi som för sina bryn- och fransprodukter – Volume Enhancing mousse appliceras närmast hårbotten för att stärka ett hår som känns glest och tunt.

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

5. Torr och irriterad hårbotten?

Davines hårsskrubb.

Skrubb är även för hårbotten.

Lösning: En snäll skrubb för hårbotten.

Peeling är inte bara välgörande för kropp och ansikte. Även vår hårbotten behöver lite TLC,  speciellt i vintertider då många av oss dras med torr och irriterad hårbotten. Davines djuprengörande Sea salt scrub cleanser är en snäll men effektiv peeling som med fördel används som en djuprengöring av håret och hårbotten en gång i veckan.

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

6. Torra hårtoppar?

Kerastase naturliga balm.

Naturlig glansgivare på burk.

Lösning: Ett glansgivande balm utan silikoner. 

På och av med mössa, torr inomhusluft – allt sätter sina spår på våra strån. Vill man inte använda hårolja baserad på silikoner är Kérastase 99% naturliga Baume Miracle den perfekta mirakelgöraren på torra, fnasiga hårstrån. Bland annat paranötolja ser till att ge håret naturlig näring, baumet kan även användas på hud som är torr och trött.

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

7. Ge håret en färgboost

 

Färgbevarande inpackning från Axén.

Färgboosta håret samtidigt som du vårdar.

Lösning: En färgpigmenterad inpackning.

Ibland finns varken tid eller peng för en färgbehandling. Och är man mittimellan frisörbesök är Björn Axèns nya Color refresh treatment den perfekta kombon som ger håret en temporär färgkick och vårdande effekt som samma gång. Finns för flera hårtoner, blond till brunett.

Finns att köpa här. 

8. Återfukta håret under natten?

Löwengrips nattmask för håret.

Maxa glansen under natten.

Lösning: en nattmask för håret. 

När tiden inte räcker till för en inpackning i duschen på morgonen – applicera en nattmask för håret innan läggdags. Löwengrips nya Overnight hair mask appliceras i torrt, trött hår innan sängdags och verkar återfuktande och reparerande över natten. Behöver inte sköljas ur på morgonen.

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

9. Torra och trista längder?

Björks återfuktande duo.

En duo som ger torra toppar en match.

Lösning: En duo hårvård med maximal återfuktning. 

Maxa din hårvårdsturin med en duo schampo och balsam som gör det mesta för att återskapa balansen i vinterstråna. Svenska Björks hårvårdsserie Fukt är och gör precis det den heter – ger maximalt med just fukt till stråna utan att på något sätt tynga ned det.

Finns att köpa här.  (länk till Apprl)

Läs mer här:

5 proffstips som räddar ditt torra vinterhår.

Stjärnsfrisörens bästa tips för vintertrötta hår.