Dyson lanserar en sladdlös plattång – allt du behöver veta

Dyson Corrale

Dyson har skapat några av senaste årens allra mest innovativa hårverktyg – och nu är det dags för en ny produkt som ska minska slitaget på håret. Kanske har du redan gissat – för visst är det en sladdlös plattång den här gången.
10 mars, 2020

VIDEO: FRISYRERNA ATT SATSA PÅ VÅREN 2020

 

Det började med dammsugare och handtorkar – idag är dock Dyson lika mycket känt för sina innovativa hårverktyg.

Grundaren, brittiska James Dyson är känd för sin nyfikna inställning till forskning och experimenterande. Han är ingenjör i grunden och drivs enligt egen utsago av ett ständigt begär för att rekonstruera och förbättra vardagsteknik. Och det var med den tanken han även tog sig ann hårvårdsmarknaden.

Dysons Airwrap,

Dysons Airwrap, Supersonic och nya Corrale.

Den nya innovationen heter Corrale

Hårfönen Supersonic lanserades  2016 och blev banbrytande då motorn sitter i handtaget (till skillnad från mer konventionella där motorn sitter i munstycket).

2018 kom Airwrap – ett multifunktionellt hårverktyg där du kan locka, blåsa och styla håret med sex olika munstycken.

Och nu kommer nästa spännande hårinnovation i plattången Corrale.

Corrale finns i tre olika färger.

Corrale finns i tre olika färger och laddas i en laddstation.

Och så klart har inget lämnats åt slumpen den här gången heller – man har forskat och utvecklat Corrale i närmare tio år. För att till sist få fram en sladdlös plattång som nästan har ett eget sinne.

Dyson Corrale

Plattången är den första med flexibla metallplattor som formar sig efter håret.

Till skillnad från traditionella plattänger böjer och formar sig nämligen metallplattorna efter håret för att samla ihop det, vilket ska ge en större kontroll och därmed ett mindre behov av värme. Ett ”drag” av plattången över håret gör det helt platt.

Ska minska hårslitaget

När plattorna anpassar sig efter håret appliceras spänningen mer jämnt vilket hindrar hårslingorna från att sprida sig. Det ska ge ökad kontroll av håret (och du slipper de där irriterande ”strecken” som kan bli över håret när du tvingas gå över håret flera gånger), ger samma platta styling och framförallt ett mindre behov av värme, vilket Dyson menar minskar hårslitaget med 50 procent.

Plattången har tre exakta värmelägen – 165°C, 185°C  och 210°C. Temperaturerna gör att man kan skräddarsy inställningen efter hårtyp och önskad styling – lägre temperatur för finare hårtyper, högre till lockigare och tjockare hår, även afrohår.

Corrale kan användas med eller utan sladd, utan sladd har man en stylingtid på 30 minuter.

Finns nu att köpa här.

LÄS MER:

6 trendigaste hårfärgerna att satsa på 2020

Årets främsta hår och beautytrender på Oscarsgalan 2020

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: