Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Dua Lipa om uppväxten, kärleken och sina bästa beautyhacks

12 sep, 2019 
Intervju med Dua Lipa
Artisten med hits som tagit över Spotify har alltid testat gränser – både när det gäller doft och på scenen. Och nu har hon bytt ut Britney Spears Curious mot en mer modemässig parfymikon i samarbetet med YSL:s nya doft Libre. ELLEs Carin Hellman möter en powerdressad Dua Lipa i Paris och pratar parfym, framgång och nyvunnen kärlek.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hon växte upp mellan London och Kosovo – dotter till albanska föräldrar som flydde turbulensen på Balkan under nittiotalet. I flickrummet i nordvästra London var Dua Lipas parfymhylla redan en flirt med musikbranschen:

– Jag älskade Britney Spears Curious! Det var min första och enda parfym under många år. Min mamma hade Jean Paul Gaultier, ni vet den där bysten till parfym. Den brukade jag tjuvlåna ibland, haha.

Dua Lipa för YSL Libre.
Dua Lipa för YSL Libre. Fotot: Rene Habermacher.

Mycket har hänt för den nyblivna 24-åringen sedan dess – både när det gäller val av parfym och hur hon seglat upp till att bli en av senaste årens stora stjärnor på musikscenen. Förra året var hennes One kiss med Calvin Harris den mest spelade låten på Sveriges radio P3.

Dua Lipa för YSL Libre
Dua Lipa för YSL Libre. Fotot: Rene Habermacher.

Hitkavalkaden har fortsatt med miljontals lyssningar av det självbetitlade succéalbumet och topphiten New rules – ett nytt album är på väg och har utlovats innan 2019 är slut.

Annons

Dua Lipa är öppen med sina tankar och känslor på Instagram

Med 33,9 (!) miljoner följare på Instagram är hon inte rädd för att vara frispråkig – där outade hon även nyligen sin nyvunna kärlek, modellen och brodern till Bella och Gigi Hadid – Anwar Hadid.

Dua Lipa och Anwar Hadid
Dua och Anwar Hadid under British summertime festival i Hyde park i juli 2019. Foto TT.

På Instagram hon också skapat sig en plattform för att nå ut med starka feministiska budskap:

– Jag ser det som min plikt att kunna ge en röst åt dem som inte har den plattformen. Jag känner mig privilegierad, som har fått så mycket av min framgång från mina fans. Så jag vill ge tillbaka till dem genom att sprida tydliga, starka budskap, säger Dua – i dag uppflugen på en stor svart skinnsoffa i ett varmt och soligt Paris. Skorna hon bär är inte oväntat ett par tokvassa heels med YSL:s ikoniska Cassandra-logga slingrande på klacken.

Annons

Dua Lipa X YSL:s doft Libre

Tillbaka till parfymhyllan – Britney har nämligen bytts ut mot en mer modemässig ikon numera. Som ansiktet utåt för YSL:s nya doft Libre är Dua på många sätt essensen av det YSL vill förmedla med den nya parfymen – som namnet skvallrar om är doften inspirerad av frihet och en hyllning dem som lever efter sina egna regler.

YSL:s nya parfym Libre.
YSL:s nya, eleganta Libre.

Parfymörerna Anne Flipo och Carlos Benaim har på klassiskt YSL-manér gett sig in på ett mer manligt territorium med ekmossa och lavendel, toppat med marockansk apelsinblom. Och på så sätt skapat en både klassiskt elegant och modern, vågad doft. YSL:s Cassandra-logga smyckar en tung och lyxig flakong i klarglas.

Dua Lipa för parfymen YSL Libre.
Dua Lipa för YSL Libre. Fotot: Rene Habermacher.

– Min första spontana reaktion när jag fick frågan om att vara ansiktet utåt var så klart hundra procent ja! Yves Saint Laurent är ett av de mest ikoniska modehusen. Vad Yves har gjort för modehistorien, det är mindblowing – tänk bara på hur han helt ställde om perspektiven på manligt och kvinnligt med skapandet av sina numera klassiska kostymjackor.

Annons

– Varumärket har varit så banbrytande sedan begynnelsen. Och här är jag nu i YSL:s universum, jag känner mig så oerhört hedrad.

Vilka är dina favoritdofter generellt?

– Jag älskar lavendel! Doften gör mig lugn – jag brukar använda doftolja från lavendel och eukalyptus om jag är i studion. Ska jag vara kreativ och behöver hitta fokus lugnar det alltid mitt sinne.

Vilket är ditt bästa beautyhack?

– Att borsta mina läppar när jag borstar tänderna. Som en enkel peeling, jag använder mycket läppstift, så det är ett sånt grymt bra trick för att hålla läpparna fina.

Vilka är dina beautyfavoritprodukter?

– Esses probiotiska serum är en ständig följeslagare. Joanna Vargas Sheet masks är en favorit, speciellt när jag är ute och flyger. Jag besöker hennes salonger i Los Angeles och New York så mycket jag bara kan. Sen åker alltid YSL:s läppstift och Glossiers Balm dotcom med i väskan.

Läs mer:

10 nya fantastiska parfymer att inviga hösten 2019 med

Celine introducerar en exklusiv kollektion parfymer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons