ANNONSSAMARBETE MED VENUS

De vanligaste misstagen du gör när du rakar dig – och så får du ett superlent resultat

De vanligaste misstagen du gör när du rakar dig – och så får du ett superlent resultat

Skärsår, hudirritation och uttorkning – rakningen kan ibland skapa problem. Men med några enkla knep och rätt grejer kan du få både välmående hud och ett superlent resultat.
08 november, 2021

Två vanliga misstag du gör när du rakar dig

1. Du byter rakbladen för sällan

Hur ofta du behöver byta rakblad beror såklart på hur ofta du rakar dig, men en generell rekommendation är att byta efter ungefär åtta användningar. Då har du alltid ett vasst blad viket bidrar till att undvika de problem som kommer med slöa blad. Förutom ett sämre resultat kan slöa blad leda till skärsår och hudirritation. Tänk på att göra ett klimatsmart val och välja en rakhyvel med utbytbara rakblad. Då behöver du bara byta bladen och inte hela hyveln. En rakhyvel från Venus är gjord i antingen metall för längsta möjliga hållbarhet eller i minst 30 procent återvunnet material och håller i minst fem år. De säljs dessutom i helt återvinningsbara förpackningar.

2. Du lämnar rakhyveln i duschen

Visst är det praktiskt att ha rakhyveln i duschen, men tyvärr innebär det också att rakbladen inte torkar ordentligt vilket kan leda till att de rostar. Det i sin tur ökar risken för skärsår och hudirritation. Så ha för vana att torka av rakhyveln efter användning och förvara den utanför duschen.

Välj en rakhyvel med vårdande ingredienser och kom ihåg att återfukta efter rakningen för ett superlent resultat.

Två enkla steg till ett superlent resultat

1. Välj en rakhyvel med vårdande ingredienser

Förutom att välja en rakhyvel med utbytbara blad är det bra att också välja rakbladen med omsorg. Välj rakblad med vårdande ingredienser så hjälper du huden att må bra. Rakbladen från Venus har naturliga ingredienser som aloe vera, vitamin E och botaniska oljor som vårdar huden samtidigt som du rakar dig.

Venus rakblad har aloe vera, vitamin E och botaniska oljor som hjälper till att vårda huden under rakningen.

2. Ta hand om huden efteråt

De flesta har en hudvårdrutin för ansiktet, men långt ifrån alla är lika noga med att ha en för kroppen. Välj en återfuktande kräm anpassad för din hudtyp och var noga med att smörja in dig efter rakningen för ett fulländat, silkeslent resultat.