Artikeln innehåller reklamlänkar

De 5 trendigaste frisyrerna för bröllop och fest 2019

Trendfrisyrer till bröllop och fest 2019.

Avslappnat, 90-tal och glansiga ytor. Här är de trendigaste frisyrerna för bröllop och fest under 2019. Se och inspireras!
11 februari, 2019

Det är många val som ska göras inför den stora dagen, oavsett om det är du själv som ska gifta dig eller om du går som gäst.

Klänningen, skorna, sminkningen, smyckena och inte minst – frisyren! Stylingen och stilen du väljer sätter prägel för hela din dag och kommer dessutom finnas med på alla bröllopsfoton framöver. Så det är inte konstigt om du blir nervös inför valet av frisyr.

Avslappnat utsläppt, avancerat uppsätt, med slöja, blommor eller hårsmycken? Har du svårt att bestämma dig eller kanske bara är ute efter lite vacker hårinspiration – kolla in trendspaningen för de hetaste frisyrerna för bröllop och fest under 2019.

1. Glansiga ytor

Den ultraglansiga finishen, även kallad ”glass hair” har tagit över sociala medier och många kändisars Instagram-konton – och nu tar trenden alltså över håret på både brud och gäster. Det vanligaste är att håret är klippt i en lång, rak och högglansig page, men visst går det alldeles utmärkt att anamma den högglansiga looken till en uppsatt frisyr.

Tips!

Hårserum med glanseffekt, Colorwow

Hårserum Pop & Lock Crystallite Shellac har en återfuktande verkan likt en olja, men med ett serums glänsande effekt. Finns att köpa här. (länk till butik)

2. Låga nackknutar

Glöm den höga sättningen, under 2019 har knuten halkat ner i nacken. Om du inte känner dig bekväm med modevisningarnas tighta knutar kan du med fördel låta finishen vara mer ledig och bekväm. Jobba med hårets egen struktur och låt småhåret hänga fritt.

Tips!

Texturspray för extra stadga, Maria Nila

Textursprayen Ocean spray från Maria Nila skapar en frisyr med stadga, Colour Guard complex skyddar dessutom håret mot UV-strålning och fria radikaler. Finns att köpa här. (länk till butik)

3. Rosetter, band och sjalar

Slöjan är en klassiker, men i år får den konkurrens av andra accessoarer i form av rosetter, vackra band – och till och med sjalar. Fläta in detaljerna eller låt banden bli pricken över i:et för den låga knuten.

Tips!

Hårrosett i siden, Na-kd

Smidig hårsnodd med vacker rosettdetalj håller håret på plats bättre än ett vanligt sidenband. Även i svart. Finns att köpa här. (länk till Na-kd)

4. Hårsmycken istället för blommor

Bohemiskt och blommigt har hängt med länge nu och än har vi inte tröttnat. Men under 2019 får blommorna ge allt mer plats åt vackra hårsmycken.

Stora dekorationer eller små och diskreta spelar ingen roll, båda varianterna är minst lika fina – och trendiga!

Tips!

Hårspänne med glaskristall, Stone & Rose

Ett riktigt statementspänne för håret med ett säkert fäste, guldfärg och detaljer i glaskristall. Finns att köpa här. (länk till butik)

5. Halvuppsättningar

Det är inte antingen eller som gäller och nu satsar vi på halvuppsättningar.

Gör dem intressanta genom att styla dem lite löst och addera band, spännen eller andra passande accessoarer.

Tips!

Hårtiara med kristaller, Asos

Minimalistisk och drömmig tiara från Asos Brida-kollektion som passar både brud och gäster. Silverfärgad yta dekorerad med stenar. Finns att köpa här. (länk till butik)

Fler fina hårtrender för bröllop och fest 2019:

Volym bak

Volymen flyttar från höjden och ner mot nacken, i form av uppsättningar.

Ledigt och avslappnat

Frisyrerna och håruppsättningarna ska inte vara så strama. Tänk avspänt och ledigt. 90-talet inspirerar genom den mer avslappnade attityden till både styling och finish.

Lob och backslick

Den långa boben – lob – är riktigt trendig under 2019 och kräver minimalt med styling.

En annan het trend är en nonchalant backslick, som passar den här frisyren perfekt.

Källa: Björn Axén, Harper’s bazaar Foto: Imaxtree

Läs mer: Spana in Oscar de la Rentas nya hypade bröllopskollektion