Därför snackar alla om kokosolja

24 jun, 2016 
AvLisa Segerson
Skippa kemikalierna som finns i skönhetsprodukter och satsa istället på kokosolja till håret och huden. Här får du våra bästa tips om hur du bästa använder oljan som alla pratar om!
Annons

1. Mjuka upp torra fötter

Kokosoljan är både mjukgörande och fuktgivande och är därför perfekt att smörja in torra fötter och armbågar med. Blanda oljan med salt för att få en fotskrubb!

2. Massageolja

Den gör huden mjukare och sjunker lätt in i huden – perfekt att använda som massageolja!

3. Sminkborttagning

Kokosoljan löser upp både smink och smuts! Använd kallpressad kokosolja som smink-borttagning istället för dyra skönhetsprodukter som ofta innehåller kemikalier.Du kan också vispa upp oljan så att den blir fluffig och använda den som body butter.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

4. Mot kluvna toppar

Kokosoljan gör väl även för ditt hår. Ta en liten klick av oljan till dina hårtoppar – det funkar både mot statiskt hår och kluvna toppar. Fördelen är att oljan inte innehåller skadliga kemikalier, silikon och alkohol som hårstylingsprodukter ofta innehåller.

5. Hårinpackning

Annons

Kokosoljan gör ditt hår både glansigare och hjälper det att behålla fukt. Använd oljan som en inpackning genom att applicera den i torrt hår och låt verka i minst 30 minuter. Tvätta sedan hårt som vanligt med schampoo och balsam.

6. Vid rakning

Oljan går utmärkt att använda som rakkräm och återfuktar dessutom din hud så den blir mindre irriterad.

7. Mot hudutslag

Eksem och andra hudutslag kan mildras genom att smörja på kokosolja då den är antibakteriell, återfuktande och innehåller antioxidanter.

8. I kaffet

En sked av kokosoljan i kaffet gör det krämigt och gott. Dessutom sägs det öka förbränningen och hålla dig mätt längre!

Källa: Land.se
Bild: Shutterstock

Artikel av: Allers

Annons