Därför ska du byta hårvård när det är höst

Du byter skor, jacka och foundation – men har du tänkt på att uppgradera dina hårvårdsprodukter? ELLE-redaktionen har testat höstsäsongens bästa produkter för superglansigt hår.
29 oktober, 2016

Fnas-tiderna är här, både när det kommer till hy och hår. För det är ju inte bara huden som löper amok i kallare klimat, även hår skiftar till att bli torrare, sprödare och mer elektriskt. Med andra ord; det är dags för en uppdatering av hårgarderoben, det tyngre artelleriet måste in.

Förutom ELLE -redaktionens fem bästa inpackningarna, som vi listar i bildspelet nedan, har vi även testat höstens hårhype på salong: Redkens Heatcure.

 

Till skillnad från mer reparerande behandlingar som Olaplex, är Heatcure en mer djupverkande megafuktinpackning med glanseffekt.

Perfekt efter en klippning då den snabbt appliceras i håret (av frisören) och sedan plattas in med en plattång som håller exakt 140 grader för att nå djupare in i cortex. Formulan innehåller en mix av bland annat bivax, veteolja och proteiner av soja. Produkten mattas av upp till 10 tvättar.

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman efter Redkens Heatcure-behandling.

Resultatet? Håret blir verkligen supermjukt och följsamt utan att tappa stuns. Perfekt om man har något man vill känna sig lite extra snygg och fixad inför. Pris från 660 kronor, beroendes på salong.

Och har du inte tid eller råd att gå och få en superinpackning hos frisören så är det nu ett måste att ha en hemma i badrummet – all in the name of no friss!

Vi listar vår absoluta ELLE-favoriter inför vintern i bildspelet:

Snart är det här glansen på dina längder!

En sådan fuktbomb <3! Epic treatment, 349 kr, Noir Stockholm.

Inpackning och färgförstärkning i ett. Color refresh, Cacao, 249 kr, Maria Nila.

Heatcure-efterbehandling för hemmabruk, 290 kr, Redken.

Hårinpackningarnas Rolls Royce. Urban Moisture treatment, 500 kr, Shu Uemura.

Mumma för mycket skadat hår. Masque therapiste, 399 kr, Kérastase.

LÄS OCKSÅ:

Därför får du ont av din hästsvans

Höstens stora peelingguide

6 saker du ska äta för att få starkare hår och naglar