Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför kan det vara bra att addera en toner till hudvårdsrutinen

Varför ska man använda toner i sin hudvård?

Är du sugen på att få veta mer om toners? Här är lite tips och trix som kan göra underverk med din hud.
02 juli, 2019

Det finns flera olika hudvårdsprodukter på marknaden och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska använda och dessutom i vilken ordning man ska använda dem. En av alla produkter i hudvårdsdjungeln är den relativt välkända tonern, som på svenska även kan kallas för ansiktsvatten.

Det här gör en toner:

En toners styrka är mer den rengörande effekten än fukt. Dessutom kan denna produkt hjälpa till med att neutralisera hudens ph-värde och kan med fördel användas för att förbereda den inför efterföljande hudvård, så som ett återfuktande serum eller en essens. En essens är inte att förväxla med en traditionell toner. Den läggs i sin tur ovanpå tonern och är en produkt med mer fuktgivande ingredienser.

Tips är att använda en bomullspad när du ska applicera produkten i ansiktet. Det gör att du undviker att få onödig smuts från dina fingrar i ansiktet. Ta då en ren pad och häll på tonern, dra sedan paden över hela ansiktet och känn hur överflödiga sminkrester och annan smuts avlägsnas från din hud. Pricken över i:et är att tonern lämnar ansiktet med en återfuktad känsla – och hur tillfredsställande är inte det?

Nedan har vi listat fem toners som kan göra underverk för din hud. Scrolla ner för att hitta din favorit!

Toners i butik just nu:

Återfuktande och rengörande toner som ska passa alla hudtyper och åldrar, från Emma S. Här kan du köpa den (länk till butik).

Mjukgörande och lugnande toner som innehåller Aloe Vera, från S-Energy. Här kan du köpa den (länk till butik).

Reparerande toner som ska lindra kraftig torrhet och minska uppkomsten av stora porer, från It´S Skin. Här kan du köpa den (länk till butik).

Exfolierande toner som ska underlätta för den naturliga cellförnyelsen, från Estée Lauder. Här kan du köpa den (länk till butik).

Parfymerad toner med gurkextrakt som ska avlägnsa orenheter och återfukta huden, från Indy Beauty. Här kan du köpa den (länk till butik).

Läs mer:

Därför bör du alltid lägga till C-vitamin i din hudvårdsrutin

Svenska Instagramkonton för dig som älskar hudvård

Hudvårdsskola: Kan man använda produkter med syra året om?