Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Därför får du ont av din hästsvans

20 okt, 2016 
Toksnyggt, tidlöst och enkelt – vi älskar (precis som Beyoncé) den tajta hästsvansen. Men aj! Varför gör det alltid så ont att ha den uppsatt länge, för att inte tala om när man väl ska släppa ut frisyren? Vi lät en neurolog förklara.
Annons

Ni vet garanterat känslan. Håret har suttit tight hela dagen (eller under en festlig natt) och du släpper ut det i badrummet. Det är ju inte så man skriker, men den där ömma, nästintill huvudvärkskänslan rullar över en. Vi har alltid undrat – vad beror detta mystiska skönhetsfenomen på?

Dr.Denise E Chou är neurolog på Columbia University Medical Center och är specialiserad på huvudvärk och migrän:

”Hårbotten och hårsäckarna bottnar i nervändar och drar man håret bakåt retar man dem. Har man ofta ont i huvudet kan det även trigga en huvudvärk, eller förvärra en pågående sådan.”

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Med andra ord, det här är inte frisyren för dagen-efter-partyt eller om man har lätt för att få huvudvärk eller migrän. Men i övrigt vår ständiga stilinspiration som denna säsong återkommer i nya tajta skepnader – både lågt, mittemellan och högt upp på huvudet.

LÄS OCKSÅ:

 

Annons