Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Därför blir matt läppstift bäst på bild

18 okt, 2016 
Visste du att ett matt läppstift blir bäst på bild? Med andra ord det självklara valet för en perfekt selfie! Här förklarar en makeupartist varför och vi ger dig de fem allra snyggaste stiften för rätt look just nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Beautytrender kommer och går, och denna säsong är det en matt läpp som består. Med andra ord är det bye bye till glossiga åttiotalsläppar, läpptrenden för stunden är helt klart matt, färgstark och klart iögonfallande. Men hur får man denna selfievänliga look att göra sig både bäst på bild och IRL? Och varför bör numera ett matt stift vara en stapelvara i beautybagen? ELLE svarar.

Matta stift är inte vad de brukade vara.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Mycket har hänt på utvecklingsfronten – i dag känns de allra flesta stift och cremegloss med matt finish som rena balsam för läppen. ”Det är som att måla med en målarlåda. Rika pigment som sitter som berget utan att kännas torra”, säger Cliniques globala makeupartist Stephanie Flor.

Ett färgstark läpp gör en hel bild.

Det är inte konstigt att var och varannan kändis på röda mattan har matta läppar – få saker ger en sådan impact på bild. Dessutom är hållbarheten fantastisk i jämförelse med ett traditionellt stift eller gloss. ”Dessutom kan man hålla ner resten av sin makeup till minimum – lite färg på kinden och mascara tillsammans med en matt läpp är en fantastisk look”, menar Stephanie.

Färgstarkt = fylligt!

Här behövs inga fillers – lura ögat optiskt i stället. ”Eftersom färgpigmenten är så rika och fylliga i sig behövs inget extra. Det blir som en fluffig kudde utan fillers!”, tipsar Stephanie Flor.

Så klart du ska ha ett iögonfallande stift i höst. ELLE har plockat ut de allra bästa i bildspelet, ENJOY!

MER SKÖNHET FRÅN ELLE:

Icona Pop lanserar läppstift med Makeup Forever

Låt läpparna matcha röda mattan

Höstens finaste beautytrend – så fixar du den naturliga makeupen

Annons