Contouring är inget nytt makeup-fenomen

Contouring är inget nytt makeup-fenomen

The Kardashians är verkligen inte först med att skulptera fram ett nytt ansikte med smink! Det är en konst lika gammal som teatern.
18 februari, 2016

Att leka med ljus och skugga är ett effektivt sätt att förändra ansiktet. och det är ett knep som scenartister har använt sedan scenkonstens begynnelse. Det gjorde man för att publiken på de bakre raderna skulle kunna se skådespelarnas uttryck.

Stumfilmsstjärnor och det gamla gardet i Hollywood jobbade även flitigt med att skulptera ansikten så att alla drag kom fram under de starka lamporna. Den nya filmlooken blev omåttligt populär även utanför studion och kindben, käkben och smala näsor har trollats fram med skuggor och penslar sedan dess.

Jobba fram snygga skuggor med hjälp av puder, crème eller pennor. Och glöm inte det viktigaste: sudda, sudda, sudda! Man vill inte gå omkring och se sotig ut i ansiktet.

Klicka in i bildspelet för skön och nyklassisk contouring-inspiration:

Foto IBL-AOP, Imaxtree

Läs också: Sno stilen av Gigi Hadid – så tar du bäst hand om din hud

Kim Kardashian West har gett den moderna contouringen en röst och ett ansikte.

This face: Greta Garbo, 1931. En klassisk skönhet med klassiska skuggor.

Marlene Dietrich är ett perfekt exempel på hur artisterna använde skuggor och toppljus för att framhäva ansiktet på bästa sätt. Här i filmen Shanghai express från 1932.

Violet Chachikis fabulösa look – drag queen extraordinaire. Ingen vet mer om makeup och the power of contouring än dragshow-
artister.

Underbar highlighter och subtil contouring är inget nytt fenomen av Givenchy hösten 2014.

Fokus på kindben hos Marc Jacobs inför hösten 2014.