Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt du vill veta om artisten Cherries beautyrutin

22 sep, 2021 
Aktuella Cherrie om samarbete med isadora
Hyllad artist och en riktig beautyfantast. Hon är också högaktuell med en egen sminkkollektion där hennes favoritprodukt, eyeliner, står i fokus. Här är allt du vill veta om Cherries skönhetsrutin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tre album på fem år, Grammisvinst, aktuell i höstens Så mycket bättre – och såklart beautyfantast. Cherrie vet allt om hur man applicerar den perfekta (och pampiga) eyelinern och lägger gärna tid på hudvården. Här är att du behöver veta om artistens skönhetsintresse och beautyrutin.

Hur skulle du beskriva din beautyfilosofi?

– Jag tycker att skönhetsprodukter är ett sätt för kvinnor, män och ickebinära, att få känna sig extra vackra och ett sätt att få piffa till sig. Det är därför jag också tycker det är så viktigt att skönhet är inkluderande, vilket jag verkligen inte tycker att det är i Sverige. Men vi är på väg åt rätt håll.

Hur ser din beautyrutin ut?

– Jag är verkligen noggrann och ser till att tvätta av sminket ordentligt. Exfolierar två gånger i veckan och använder gärna veganska produker. Jag har ett favoritmärke inom hudvård, Dr Sannas, och nästan alla mina produkter är därifrån. Allt från tvätt, mist, oljor, serum till krämer och tvål som jag använder i duschen. Min hud har aldrig mått bättre.

Annons

Vilka tre beautyprodukter inom hår och hud kan du inte vara utan?

– Jag tar alltid med mig Ansiktsmist från Dr Sannas när jag går ut. Till håret använder jag Jamaican black castor oil strengthen and restore shampoo från Shea Moisture. Och det här är viktigt! Shea är bra för folk som har som min hårtyp, strävare hår. Det finns inte ett stort utbud för afrohår-produkter i Europa överlag men produkter med shea brukar funka för mig! Jag älskar också Argan moisturising elixir från Balmain. Den gör inte håret stripigt och ger glans utan att bli fettigt.

Cherrie är aktuell i så mycket bättre

Hur ser du helst ut på scen?

– Minimalt med bas! Jag lägger lite color corrector under ögonen och runt munnen, sen räcker det. Jag svettas och torkar mig i ansiktet när jag står på scen, så jag vill inte riskera att förstöra basen. Men jag satsar på läppar och wow-ögon med en sjuk eyeliner som syns från publiken.

Annons

I din kollektion med IsaDora har du också tagit fram eyeliner med flera färger. Är du en färgglad person?

– Absolut! Och jag hade säkert varit det för längesen när det kommer till eyeliners, men jag har aldrig hittat någon med bra pigmentering för mörkare hy. Även om du ser en grön eyeliner, kan den se transparent ut på mig. Jag har inte riktigt fått det att funka, utan har fått använda ögonskugga och göra det till eyeliner.

Eyeliner har blivit lite av ditt signum!

– Ja, inte bara sen jag började som artist, utan också innan det. Det var litterly det enda sminket jag använde i gymnasiet och det folk känner igen mig för. Därför var det extra viktigt att skapa en produkt jag själv tror på och själv behöver.

Cherrie Eyeliner med IsaDora

Om du har fem minuter på dig att fixa en makeup. Vad prioriterar du då?

– Det fanns en tid när jag knappt kände mig bekväm att gå ut utan eyeliner. Jag tyckte inte att jag såg ut som mig själv. Men i dag är det viktigt att ta hand om min hudvård och i stället lägga color corrector, fixa ögonbrynen och lägga lypsyl på läpparna, sen är jag klar. Får jag tio minuter lägger jag definitivt till eyeliner!

Annons

Vad är det inom skönhet enligt dig?

– Just nu är jag mest inne på smink för jag lär mig och utvecklas i det hela tiden. Hudvård kom jag in i för några år sedan och är verkligen en del av min rutin. Men med smink känns det som att det finns något nytt att lära sig varje dag. Jag lärde mig för några dagar sedan att jag har applicerat rouge helt fel. Jag har alltid dragit penseln hårt över kinderna när jag ler. Men nu har jag sett att man ska hålla i penseln i änden och dra lite med jättelätta händer. Det var värsta chocken för mig!

Cherries beautyfavoriter:

Här är produkterna som Cherrie inte kan leva utan.

Eyeliner, Glossy Eyeliner i nyansen Sagoblått – IsaDora x Cherrie

glossy eyeliner sagoblått
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”Jag kan inte välja mellan den blåa och den gröna. Den blå lyser verkligen på alla. Det spelar ingen roll vad du har för hudtyp eller hudfärg. Men det är något med den gröna och blandningen med det metalliska. Ögonen poppar verkligen!” Glossy Eyeliner i nyansen Sagoblått finns att köpa här (reklamlänk).

Color corrector, Studio Fix Conceal + Correct – MAC

STUDIO FIX CONCEAL + CORRECT – från mac
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”Jag har använt mig av paletten i många, många, många av år. Den paletten med sex färger har fått mig att inse att jag inte kan stå på scenen med mörka ringar och se trött ut.” Studio Fix Conceal + Correct finns att köpa här (reklamlänk).

Hårolja, Argan moisturising elixir – Balmain

ARGAN MOISTURISING ELIXIR från BALMAIN
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”Jag gillar att den ger glans utan att göra håret stripigt eller flottigt.” Argan moisturising elixir finns att köpa här (reklamlänk).

Rouge, Silky-soft blush i nyansen Fall in love – BeautyAct

SILKY-SOFT BLUSH I NYANSEN FALL IN LOVE från BEAUTYACT
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”Det här är en ny favorit för mig, men den passar mig jättebra!” Silky-soft blush i nyansen Fall in love finns att köpa här (reklamlänk).

Face mist, Ansiktsmist – Dr Sannas

ANSIKTSMIST – SANNAS
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”Även min pojkvän har blivit beroende av den. Den är helt fantastisk och gör ansiktet gladare helt enkelt”. Ansiktsmist finns att köpa här (reklamlänk).

Cherrie om inspirationen bakom albumet: "Väldigt feministiskt"Brand logo
Cherrie om inspirationen bakom albumet: "Väldigt feministiskt"

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons