Celine introducerar en exklusiv kollektion parfymer

Celine lanserar parfymkollektion

Celine och chefsdesigner Hedi Slimane lanserar under oktober 2019 en exklusiv kollektion doft – självklart i stilren, minimalistisk Celine-anda.
21 augusti, 2019

Det var med lätt buller och bång modedesignern Hedi Slimane förra året klev in som chefsdesigner på modehuset Celine och plockade bort apostrofen efter omåttligt populära Phoebe Philo. Hans förflutna som chefsdesigner hos Saint Laurent och Christan Dior Homme har blivit tydligt  i estetiken på Celine.

Och nu går Hedi och Celine även in i ett segment hans tidigare arbetsgivare är starka i – nämligen exklusiva dofter.

Med elva parfymer under namnet Haute parfumerie har Heidi samlat det han kallar esssensen av Paris. Nio av dofterna lanseras nu i oktober, två under våren 2020.

Under namn som Parade, Saint Germain des Prés, Dans Paris och La peau nue har Hedi samlat dofter där alla bär med sig en gemensam nämnare  – nämligen en pudrig not. Precis som DNA:t i hans design är dofterna unisex och leker med föreställningar om vad som uppfattas maskulint och feminint.

Flakongerna är också signerade Hedi och är en hyllning till franskt, traditionellt glastillverkning med exklusivt glas och fyrkantig form.

Kollektionen lanseras först exklusivt i Celines nya Haute parfumerie boutique på 390, RUE SAINT-HONORÉ i Paris från mitten av oktober.

Läs mer här:

Så skapas Chanels parfymer – från rosfält till parfymflaska

Trädgården – allt du vill veta om vårens stora parfymtrend