Artikeln innehåller reklamlänkar

Carin Hellman: Makeupstiftet är en favorit i sminkväskan

Carin Hellman berättar om favoriten makeupstiftet.

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman guidar till nya skönhetsfenomen och trender. I december stiftar vi en ny smart bekantskap: makeupstiftet.
23 december, 2017

Kladdfritt, on-the-go och med trollspöeffekt på hyn. Jag älskar makeup i stiftform! Det startar redan på morgonen som en stressbefriare. I tre steg och på tre minuter skapas en perfekt bas med nya, krämigare foundationformula, perfekt pigmenterade rouge och magiskt lystergivande highlighters. Sedan slinker stiftet med i väskan för touch-ups under jobbdagen. Eller packas smidigt och utan spill ner i necessären i handbagaget på weekendresan.

Just nu råder en boom av nya stift för precis alla tillfällen. Ni som var tonåringar på 90-talet, som jag, kanske undrar vad som är nytt med det här? Vi minns makeupstiften som hade samma effekt som en Crayon-krita. Men utvecklingen har gått framåt. De nya foundationstiften med puder, pigment och crème i perfekt symbios (och utan olja för den fetare hudtypen) lägger grunden för ett jämnt underlag (och den smidigaste touch-upen under dagen). Stift med ljusreflekterande pigment i ljust och mörkt lämpar sig klockrent för highlighting och contouring och passar perfekt för nybörjare på glow-fronten.

Några dutt med ett rougestift på kinden ger decemberhyn en rejäl kick!

Se några favoriter du kan klicka hem på en gång

 

Lancôme Teint Idole Ultra Stick, läs mer och klicka hem här! (länk till butik)

Nudies All Over Face Color Bronze + Glow Stick, läs mer och klicka hem här! (länk till butik)

NARS, Velvet Matte Foundation Stick, läs mer och klicka hem här! (länk till butik)

Läs mer:

Kända kvinnor tipsar om sina bästa skönhetsknep 

Min skönhetsrutin: ELLS beautyredaktör Carin Hellman

”Äntligen behöver jag inte sminka fram mitt glow”