Candice Swanepoel: "Mina bästa träningsövningar för ben, rumpa och armar"

19 feb, 2016 
AvLisa Arnell
Hon är den tredje mest betalda modellen just nu. En Victoria’s Secret-ängel som tycker att alla världens tjejer borde börja boxas – nu! ELLEs Emma Unckel gjorde en blixtvisit till Paris för att träffa Candice Swanepoel.
Annons

Du ser otroligt stark och tonad ut. Berätta om din träningsrutin.

– När jag gick i skolan var jag den mest osportiga tjejen. Efter min första stora visning kom min nya tränare fram och sa att han såg potential: jag kunde bygga mer muskler. Så vi började boxas och jag blev HELT besatt! Nu har jag tränat med samma tränare i nio år och boxningen får mig att känna mig stark och kraftfull samtidigt som jag får utlopp för mina känslor och slappnar av. ALLA kvinnor borde börja boxas enligt mig, haha! Numera varvar jag boxning med pilates och yoga för att få balans.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Ge oss dina tre mest effektiva övningar för mage, rumpa och armar!

– Ok, så här är det, jag hatar magövningar, jag står inte ut med den där brännande känslan när man gör situps. Men jag kan en genväg. När du står och slår med armarna gör rörelsen att magen tränas automatiskt. Det är min räddning.

– Ben och rumpa tränar jag med olika squats och sätter samtidigt på vikter på anklarna – ”works like magic” på rumpan! För armarna måste jag än en gång säga boxning.

Annons

Hur ser din skönhetsrutin ut före och efter att du tränat?

– Jag tränar aldrig med makeup, och efter att jag tränat hoppar jag direkt in i duschen och rengör ansiktet med tea tree-olja och grönt te-rengöring, ingredienserna passar utmärkt eftersom jag har oljig hy. Efter det sprayar jag ansiktet med rosvatten och sist tar jag på solskydd om det är soligt ute. Jag är en riktig soldyrkare och gillar att vara solkysst, men ansiktet måste man vara extra försiktig med, jag har alltid SPF 50.

Vilka 5 beautyprodukter kan du inte leva utan?

– Life planktum essence från Biotherm, den är grym för mig som reser så mycket. Den återfuktar och och ger det där glowet som jag älskar. Enligt mig är mycket lyster lika med vacker hy. Jag använder även Aquasource dagcrème och Biosource rengöring från samma märke. Det fjärde är en ekologisk kokosnötsolja som jag köper från min lokala marknad. Jag både äter den och använder den på huden. Sist så älskar jag att använda essentiella oljor från topp till tå, jojobaolja, grapefruktolja, rosolja – listan kan göras lång.

Annons

Du lever ju väldigt sunt, har du några cravings?

– Jag är väldigt svag för allt som är salt. Eller en riktigt god BBQ. Jag försöker att inte äta så mycket kött men ibland tar suget över.

Ge oss dina bästa tips till hur du snabbt blir redo för fest.

– Välj något enkelt som framhäver det du gillar med din figur. Jag klär mig alltid ganska klassiskt och konservativt men ser till plaggen stramar åt på det rätta stället. Jag älskar också en ren makeuplook där något poppar. Så om du har ont om tid, täck små skavanker och mörka ringar med en concealer och måla en härligt röd mun!

Med nästan åtta miljoner följare på Instagram har många dig som förebild, vem är din stilikon?

– Jag älskar 90-talet för det var då jag var liten och drömde om att en dag bli fotomodell. Så mina ikoner är faktiskt Cindy, Naomi, Christy och resten av de legendariska supermodellerna.

Hur tar du hand om ditt långa svall?

– Jag försöker hålla det så naturligt som möjligt, jag tvättar det, använder balsam och avslutar alltid med att lägga i några droppar argan- eller rosolja i topparna. Sen får det torka av sig själv i vinden.

Annons

Du lever ju ett väldigt intensivt och kringflackande liv, har du något smart tips på hur du får vardagen att gå ihop?

– Jag försöker att ligga steget före för att känna mig lugnare. Jag är en list-person och skriver listor i prioriteringsordning. På så sett så kan jag fokusera och få saker gjort. Utan de där listorna känner jag mig obalanserad och blir lite handlingsförlamad.

Hur balanserar du ditt digitala liv?

– Jag älskar min lilla armé av Instagramföljare och tycker att det är viktigt att visa upp mitt yrkesliv liv för dem, jag delar också gärna med mig av privatlivet som vilken annan glad och normal tjej som helst när jag känner för det. Jag tycker att det är roligt och dessutom når jag ut med många av mina välgörenhetsprojekt som jag är involverad i, som Biotherm Water Lovers, vilket jag är väldigt stolt och glad för!

Här är Candice favoritprodukt från Biotherm:

Annons