Bra tips om du vill dofta gott och säkert i sommarsolen

På samma sätt som vi byter från vinter- till sommarkläder är det härligt att uppdatera parfymgarderoben inför sommaren. ELLE tipsar om dofter som harmoniserar bra med sommar och sol.
17 juni, 2017

Välj lättare doftnoter

När det kommer till parfym under sommaren tänk citrus, frukt, nytvättat och lättare blommiga dofter.

Välj ett nytt doftkoncept

Byt gärna ut din vanliga parfym till en lättare doftform. Lotions, doftpuder, doftolja, bodycreams och hairmists är perfekt för att dofta härligt under stranddagen eller en solig middag ute – utan att bära traditionell EdT och EdP.

Välj en sommardoft

Det kommer alltid härliga summer editions av existerande dofter, eller mer lättburna sommardofter på parfymmarknaden. Varför inte investera i en härlig sommarparfym som sedan bär med sig minnet av de härliga soliga dagarna, långt in på hösten. 

Men om jag ändå vill bära min vanliga parfym i sommar?

Värmen gör att doften avdunstar snabbare så ta till lite smarta tips för att få din doft att vara längre. Parfym har lättare att fastna om din hy är ordentligt återfuktad. Applicera en fet kräm på de ställen du vill ha din parfym. Eller byt ut krämen mot ett lager vaselin för riktig långvarig doft. För dig som har lite mer bråttom och inte orkar hålla på med massa förarbete, testa att spraya på överarmen där du har lite fjun. Parfym fäster nämligen bättre på hår än hud. Ett tips är också att använda en lotion efter att du har applicerat din parfym för att verkligen låsa in doften i huden.

ELLEs sommarfavoriter:

 

DoftoljaSoleil Blanc Shimmering Body Oil, 540kr, Tom Ford.

Bodylotion, The Silk Body Emulsion, 715 kr, Sensai.

Doftpuder. Kabuki perfume, Bal d’Afrique, 450 kr, Byredo.

Hårparfym. Hair Mist, Miss Dior, 435 kr, Dior.

Duschcrème.  Body wash ambre vanille, 425kr, Laura Mercier.

Sommardoft. Ultimate beach day, 495 kr, Clean.

Sommardoft deluxe. Eau des merveilles bleue, 1 000 kr, Hermes.

Av: Carin Hellman och Moa Alfredsson.