Björk & Berries i fint samarbete med konstnären Anna Lewenhaupt

Björk & Berries i fint samarbete med konstnären Anna Lewenhaupt

Svenska hudvårdsmärket Björk & Berries har samarbetat med konstnären och artisten Anna Lewenhaupt kring en limiterad parfymbox med tillhörande målning – snart släpps den i butik.
06 april, 2018

Designsamarbetet har fått namnet Moon Edition och är Annas personliga tolkning av Björk & Berries nya parfym Moonflower. Parfymen är inspirerad av den sällsynta nattviolen som växer i myrmarken i norra Sverige där den blommar och lockar till sig nattfjärilar. Annas tolkning av parfymen återspeglar hennes syn på blått som nattens färg – och nattens betydelse för hennes skapande.

– Jag skapar ofta nattetid. Redan som barn tyckte jag om att vara uppe på natten när alla andra sov. Det är någonting som händer med atmosfären; lite som en dörr till en hemlig värld. Jag kan gå in i skapandet och känna ett speciellt kreativt öde. Den blå färgen är för mig starkt förknippad med natten och det undermedvetna. Jag minns speciellt en period av stora förändringar, då jag hade återkommande drömmar om en blå kvinna. Hon har sedan dess fortsatt att dyka upp i mitt konstnärskap, säger Anna i en kommentar.

Anna Lewenhaupt har studerat vid Central Saint Martins i London men är idag baserad i Stockholm. Hon har en bakgrund som både konstnär och artist. Hon är mest känd för sina teckningar och collage men är även aktiv inom  teater och musik.

Samarbetet släpps i butik den 12 april och består av en limiterad handmålad parfymbox med tillhörande numrerad poster. Pris 1 100 kr.

Moon ower Eau de Parfum, 50 ml, i limiterad handmålad parfymbox + tillhörande numrerad poster kostar 1 100 sek. Tillgänglig i limiterad upplaga i Björk & Berries webbshop och butik i Sturegallerian i Stockholm.

Anna Lewenhaupt. Foto Visual Cooks.