Artikeln innehåller reklamlänkar

Beautyredaktören tipsar: Så gör du fötterna redo för öppna skor och sandaler!

25 maj, 2018 
Har fötterna legat i träda? Du är inte ensam och bot finns i form av sommarens allra bästa pedikyrprodukter för torra fötter och bortglömda naglar. ELLE listar säsongens bästa produkter för fina och lena fötter!
Annons

Det som gömts i snö, och så vidare… Fötterna är vad som bär oss genom livet och får många gånger ta mycket stryk och kompenseras allt för lite med tender, love and care. Och plötsligt är nu sandalsäsongen här för att avslöja varenda torr fnas och trött häl.

Dags att ge fötterna lite kärlek. ELLEs Carin Hellman listar hur du i fyra steg fixar fina fräscha fötter – redo för sandalsäsongen:

PREPPA MED SKRUBB OCH SYRA

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

 

K-beauty syrapeeling för fötterna. En ”strumpa” du sätter på foten och låter verka 15-20 minuter då en aha-syra verkar. Efter några dagar följer en peelande effekt av döda hudceller på fötterna och sedan är babymjuk fot ett faktum!

Annons

Tony Moly Super peeling liquid shiny foot. Läs mer och köp här. 

 

 

Den perfekta, elektriska fotfilen som går att använda både i och utanför duschen. Kommer åt i alla vinklar och vrår och putsar fötterna till ren perfektion.

Remington Perfect pedi wet & dryLäs mer och köp här. (länk till butik)

En fotmask som försiktigt, naturligt, och gradvis får loss grov hud från fötterna och ger dem nytt liv. Efter 60 minuters behandling kan den döda huden på dina fötter hälsa hem.

Annons

Patchology Posh peel. Läs mer och köp här. 

TOPPA MED SOMRIGA TONER PÅ NAGLARNA

Sommarmanikyr = korall, solgult och nude. Allt som behövs i manikyrgarderoben för att piffa till fötterna och matcha perfekt med solbrun hy.

 

Ljuvligaste korall-lacket, dessutom 5-free, det vill säga till stor grad naturligt baserat och fritt från fem stycken omdiskuterade kemikalier.

Kure Bazaar, 5 free-nailpolish i tonen Lychee. Läs mer och köp här.

Solgul sommardröm som blir varm och mjuk i kombination med solbrun hy. Med gel-liknande effekt, det vill säga god och lite längre hållbarhet.

Annons

Ciaté Geology i tonen Loop the loop. Läs mer och köp här. (länk till Åhlens)

 

 

Den perfekta rosigt, crèmiga nude-lacket som är lika fint på hand som på fot.

Essie Nail lacquer i tonen Fiji. Läs mer och köp här. (länk till butik)

ÅTERFUKTA OCH VÅRDA

Såklart är en fotcrème det mest oumbärliga för att hålla fötterna babymjuka efter promenader i sandaler och sand som torkar ut. Perfekt att att ha en liten kvällsritual där fötterna får sig en liten insmörjning för att hålla dem i topptrim genom sommarens alla äventyr.

Annons

En sann klassiker – krämig och extremt återfuktande tack vare bland annat sheasmör.

Svensk hudvård i japansk stil – nya svenska hudvårdsmärket Hada har en ljuvlig fotcrème med sheasmör och vegetabiliska oljor.

Annons

Hada Ashi fotvård. Läs mer och köp här. 

 

 

En fantastisk två-stegs-raket med fil och extremt närande, soldoftande crème för torr och fnasig for.

Sol de Janeiro Samba foot fetish creamLäs mer och köp här. (länk till Kicks)

TOPPA MED PERFEKT SANDAL

Gläns med dina nypedikyrerade fötter i någon av sommarens finaste sandaler och sandaletter. Här är våra val!

 

ATP Atelier Roma black and white printed snakeLäs mer och köp här. 

Annons

& Other stories. Asymmetrical open toes pump. Läs mer och köp här.  (länk till & Other Stories)

 

 

 

Whyred Sandal Candice. Läs mer och köp här. 

Annons

Läs också:

 

Annons