Beautyexperten: Så får du sminket att hålla i sommar

Tips på vattenfast smink till sommaren

Sminket måste hålla come rain or come shine i sommar. För om vi ska vara ärliga, det är ganska få som klarar av att göra pandalooken rättvis. Och miljonfrågan är självklart, hur får man sminket att sitta på plats när man springer genom regnet eller svettas på stan? Ett ord: Vattenfast!
06 maj, 2019

Vattenfast smink är inte längre bara synonymt med mascaror utan kommer i massa olika varianter. Vattenfast smink är oftast silikonbaserat och innehåller vattenfasta oljor. Därför räcker det i regel att använda någon form av oljebaserad sminkborttagning för att ta bort vattenfasta produkter.

Så här lätt skapar du en look där allt från basprodukter till ögonmake sitter på plats hela dagen – och natten!

1. Sminkbas som håller hela dagen

För en bas som håller hela dagen är Macs Pro Longwear waterproof foundation din bästa vän. Den tjockare formulan gör också att produkten kan användas som en concealer om man bygger på med några extra lager.

2. Crèmerouge som sitter som berget

I kategorin ”Inte vattenfast men sitter som berget ändå” har vi Cliniques Chubby stick rouge. Crèmerouget ger den där härligt fräscha looken utan att riskera att se kakig ut. Sätt färgen med lite lätt puder och du har rosiga kinder som håller hela dagen.

3. Gör ögonskuggan vattenfast med primer

Gör vilken ögonskugga som helst vattenfast med Nyx Waterproof eyeshadow primer! Lägg ett tunt lager av primern innan du applicerar din skugga och voilà: Skuggan ser lika bra ut på morgonen som på kvällen!

4. Vattenfast eyeliner som håller hela kvällen – och natten

Våga bära eyeliner även på varma sommardagar med Isadoras vattenfasta eyeliner. Psst… håller även för svettiga ”dansa hela natten”-sommarkvällar.

5. Grym vattenfast mascara

Vattenfasta mascaror blir bara bättre och bättre. Och nu finns även L’Oréals grymma mascara paradise extatic i vattenfast variant. Få längd, volym och hållbarhet med denna ickesmuliga mascara!

6. Plånboksvänlig sminkborttagning för vattenfast smink

Ta snabbt bort vattenfast smink med L’Oréals effektiva och plånboksvänliga sminkborttagning. Här slipper du stå och näst intill skrubba ögonen, ett snabbt svep med en bomullsrondell räcker!

Foto: Imaxtree

Läs mer: Beautyexperten: Så får du sminket att hålla när det regnar