Beauty & Bubblor listar husmorsknep i avsnitt 64

Husmorsknep från Beauty & Bubblor avsnitt 64

Vi frågade och ni svarade! Podcasten Beauty & Bubblors lyssnare delade med sig av sina bästa skönhets- och husmorsknep för både kropp, ansikte och hår. Och vi har självklart samlat de bästa tipsen, varsågod!
03 april, 2020

Slå på ljud

 

Inför veckans avsnitt av Beauty & Bubblor frågade Emma och Frida alla lyssnare om deras bästa husmorsknep inom skönhet – och vilken respons! I avsnitt 64 av podden sammanställer Emma Unckel och Frida Fahrman alla husmors- och beautytips. Enkla knep och knåp som ju passar perfekt såhär i karantäntider, och med ingredienser som ofta redan finns i hushållet, helt enkelt.

Beauty & Bubblor avsnitt 64 – lyssna på podden här:

14 husmorsknepen för beautyälskaren:

För ansiktet

1. Socker + kokosolja

”Mixa lika delar socker med kokosolja så får du en magisk ansiktsskrubb (som även fungerar på kroppen så klart). Byt ut sockret mot salt om du vill ha mer ”klös” och utdrivande effekt på denna hemmagjorda peeling.”

2. Kaffesump 

”Måste få dela med mig av denna klassiker: skrubba ansiktet med kaffesump! Finns inget som kommer i närheten av hur len man blir av denna avsvällande peeling som såklart innehåller massor av koffein!”

3. Läppskrubb

”Enkelt tips mot nariga torra läppar: Mixa honung med socker och du får världens mest effektiva läppskrubb. Dessutom smakar det gott, smack!”

4. Naturlig peeling

”Gör en effektiv ansiktsmask genom att blanda fyra tabletter asperin med två droppar vatten. Mosa och blanda massan med honung. Applicera på ansiktet och låt sitta cirka 15 minuter. Obs! Viktigt att vara försiktig med längden som masken ligger på huden, om du är känslig mot syror räcker det med någon minut för att få effekt. Du kan också byta ut asperin mot bakpulver. Asperin innehåller acetylsalicylsyra och detta blir alltså  en naturlig kemisk peeling som ger din hy massor av glow!”

5. Äppelcidervinäger som toner

”En skvätt äppelcidervinäger på en bomullstuss som du sveper på rengjord hy bildar en perfekt toner för ansiktet.”

För håret

7. Den perfekta hårmasken

”Ett enkelt knep för att få nytt liv med ditt hår är att dränka det med kokosolja och sova med det.”

8. Ättiksprit ger håret nytt liv

”Att skölja håret efter schamponering med en skvätt ättiksprit ger massor av glans till livlöst och torrt hår.”

9. Arrowrot som torrshampo

Använd stärkelsen arrowrot som torrschampo! Har man mörkt hår går det utmärkt att blanda ut arrowroten med lite kakao eller aktivt kol. Med min arrowrot i hårbotten kan jag lätt gå tio dagar utan att tvätta håret!”

10. Detox med diskmedel

”Detoxa håret genom att tvätta det med diskmedel typ en gång varannan månad. Löser upp ALLA fetter och smuts som lagrats i hårbotten.”

För kroppen

11. Potatismjöl som badolja

”Häll potatismjöl i badet! Min mor som var en extrem torris fick det tipset av sin hudläkare (förvisso på 80-talet). Jag har själv testat och tycker att min hud blir mjuk och go. Ett alternativ till badolja?”

12. Syra, syra, syra!

Jag köper prisvärda syror, till exempel, 10% lactic acid från The Ordinary. Så använder jag syran för att pimpa och förstärka effekten av olika produkter. Till exempel gör jag en kroppsskrubb med 2 dl kaffesump, 1 msk varm kokosolja som jag mixar med 1 msk av syrapulvret. Mums för kroppen. Jag brukar också mixa syran ihop med socker eller salt och för att skrubba rent min hårbotten.”

13. Doftsätt skrubben

”Doftsätt din skrubb på ett naturligt genom att mixa olivolja med socker och droppa ner några droppar eterisk olja med  tex doft av citron eller lavendel.”

Emma & Fridas bästa husmorstips genom tiderna

14. Fixera brynen med hårdtvål

Fixera dina bryn med en en klassik hårdtvål. Fukta en brynborste och gnugga den på tvålen. Borsta därefter upp brynen med tvålen och upplev effekten av maffiga borstade bryn som sitter hela dagen!

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

LÄS MER: 

Beauty & Bubblor: Oljeprodukterna du vill veta allt om

Beauty & Bubblor svarar på skönhetsfrågorna du alltid undrat över