Bäst just nu: 5 härliga skönhetstips!

06 februari, 2014

ELLEs skönhetsredaktör Carin Hellman väljer månadens 5 hetaste nyheter. Ett nagellack, en verktigslåda, couturemakeup, vårtoner och ett uppiggande serum. Tips kommer här.

Shine on

Nu festar vi som om det vore 1999 igen! Favoriten till nyårsfesten blir för mig Essies ”överlack” Luxeffects, 159 kr. Perfekt att toppa med och finns i fem olika färger. Som en discokula, fast på nageln.

Verktygslåda

Först förstod jag ingenting, sedan ville jag aldrig någonsin vara utan den. Macs nya makeupborst-kollektion Master class kan vid första ögonkastet te sig märkligt utformad (någon form av kirurgiskt verktyg?) men luddiga Oval 6, 440 kr, ger photoshop-finish på din foundation.

Unknown-1

Couturemakeup

Fick en glädjetår i ögat när Terry de Gunzburgs makeup By Terry lanserades på NK i Stockholm nyligen, för här har vi makeup utöver det vanliga. Fransyskan, som började som makeupartist redan på 70-talet, skapade legendariska Touche éclat för YSL. Det är svårt att välja en favorit bland bästsäljarna Hyaluronic hydra-powder (ett löst puder med den finaste babyfinish jag någonsin provat), Baume de rose (ett ljuvligt läppbalsam) och Hyaluronic face glow (en foundation som knappt märks, bara gör en allmänt snygg). Pris 220–840 kr.

5 Couleurs Trianon Edition 954 Pink Pompadour

Vårtoner

Våren närmar sig i sminkvärlden. Pastelligt, pudrigt och sofistikerat, i alla fall om du frågar trendsättarna Dior och Chanel. De franska modehusen väljer pudrigt rosa i kombination med signaturfärger som grått och mörkt plommonlila. Favoriterna är ögonskuggan 5 couleurs Trianon, 656 kr, från Dior och rouget Le blush crème de Chanel, 450 kr.

130066-PARLABO-Sampar

Uppiggande

Vissa snöar in på nagellack – jag är en serummiss-brukare. Min nya följeslag-are är franska Sampars (säljs på Sephora) The impossible C-rum, 595 kr. Ett mjölkvitt serum som är drygt, lystergivande och icke-irriterande på en och samma gång. Tackar C-vitamin och peptider för det.