Årets looks och förebilder!

15 maj, 2014

DSC_1357-1

Förutom vinnande produkter i 17 kategorier delade ELLE ut priser i fyra personkategorier: till årets scenlook, årets förebild makeup, årets förebild hår samt årets manliga look. Årets vinnare är vi så stolta och glada över. De, och motiveringarna till varför de valts ut som vinnare, kommer här.

foto MATHIAS NORDGREN

DSC_1291-1

DSC_1089

Årets förebild makeup: LINDA PIRA

Vi hyllar den egensinniga tjejen som sportar uv-smink, strassläppar och mexikansk dödsskallesminkning i sina videor, och gärna tar med sig ett entourage av sminkörer, hårstylister och manikyrister till fotograferingar bara för att det, citat, ”är en obeskrivlig lyx som artist att få bli ompysslad av folk som leker med det kreativa”. Vi blingar våra naglar och knäpper våra fingrar för Linda Pira!

DSC_1179-1

Årets manliga look: QHRIS MAGSINO

Modevärldens nya darling kännetecknas av sin oklanderliga look och klockrena stilsäkerhet. Dessutom ligger denna stylist och modell inne med ett skönt lockrufs som väcker lika delar avund som begär hos juryn. Kan vi få numret till din frisör, Qhris Magsino?

DSC_1161-1

Årets förebild hår: BEA SZENFELD

Fantasifullheten, konstnärligheten och fingertoppskänslan för gediget hantverk spiller över från hennes design till den egna frisyren. Vi kan inte se oss mätta på vår vinnares perfekt peroxidplatinablonda kanelbullesnurror och rockabillyinspirerade nostalgiska kringlor, gärna toppade med piffig hatt. Lika mycket som vi hyllar hennes haute couture, älskar vi Bea Szenfelds grepp på haute coiffure.

DSC_1057
Stylist och creative director för Rebecca & Fiona är Tommie X, som var på plats och tog emot priset.

Årets scenlook: REBECCA & FIONA

För att de bryter mot normer och utmanar det konventionella, och har skapat en helt hybridlook. Här samspelar inslag av Docklandsrejv, Swinging Sixties, högstadie-Barbie à la filmen Clueless, 90-talskickers och mangaestetik; allt svept i en oemotståndlig färgpalett av My Little Pony-pasteller och neon. Buffaloklackarna i taket för Rebecca och Fiona!