Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa festmakeup – ELLEs beautyredaktör listar sina 6 favoriter!

Årets bästa festmakeup! Här är alla holiday-kollektioner att ge eller få i jul

Lika sprakande som julen själv – 2018 års finaste makeuppaletter och holiday-kollektioner är här! ELLE listar årets glittrigaste och mest stjärnspäckade makeupfavoriter att ge eller få i julklapp.
20 november, 2018

Ingen jul- och nyår utan säsongens mest stjärnbeströdda makeup! Nu har 2018-års holiday-kollektioner med makeup landat på beautydiskarna och de är ett pärlband av samlarobjekt för alla makeupfantaster.

Några kollektioner står ut lite extra i mängden av guld, glitter och glam. Årets absoluta trend är guldpudret som kan användas brett på både ögon och kinder för säsongens allra (sista) och bästa, guldigaste glow.

ELLE listar 2018 år mest festliga makeupkollektioner:

1. MACs Shiny Pretty things

MACs Shiny Pretty things

MAC, Shiny pretty things.

Tänk folierat papper och blänket det ger – applicerat på ögon och kinder, toppat med matt struktur för läpparna. Då får du Macs magiska Shiny pretty things-kollektion, som kan kombineras ihop för en komplett, perfekt partylook.

MAC, Extra dimension skinfinish.

MAC, Extra dimension skinfinish.

En av stjärnprodukterna är glowpudret Extra dimension skinfinish som går att applicera med mjuk hand på ögon, kinder och höga punkter.

Finns att köpa här.  (länk till Apprl)

2. Chanels Collection libre 2018

Chanels Collection libre 2018

Collection libre 2018, Chanel.

Gabrielle Chanels egna talisman – lejonet har fått verka som inspiration för Chanels chefsmakeupartist och kreativt ansvarige Lucia Pica. Lejonet återfinns på en rad magiskt vackra samlarobjekt till ögonskuggor och ultralyxigt puder. Självklart toppat med juligaste rött för läppar och naglar.

Chanel, Le lion de Chanel.

Chanel, Le lion de Chanel.

Stjärnan i kollektionen är det här pampiga guldpudret, Le Lion de Chanel illuminating powder som strör lyxigaste av glow på årets sista festligheter.

Finns att köpa här. 

3. Christian Dior Midnight wish

Christian Dior Midnight wish

Midnight wish, Dior.

Allt man vill önska sig av en partymakeup – det har kreativt ansvarig för makeup, Peter Philips haft som mantra när han skapat Diors festkollektion Midnight wish. Bronz och guld för ögon och hud, toppat med klassikt röda läppar och manikyr blir till en tidlös, om än modern partylook.

Couleurs palettes i tonen Lucky

Couleurs palettes, Dior.

5 Couleurs palettes i tonen Lucky star är en perfekt kombination för att kunna göra en sotad, bronzig dröm till ögonmakeup.

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

4. By Terry Christmas Collection

By Terry Christmas Collection

Franska Terry de Gunzburg och hennes lyxiga makeupmärke By Terry ser till att ge alla glow-fantaster allt de vill ha i jul med sin gnistrande Christmas collection!

Gem glow trio compact, By Terry.

Gem glow trio compact, By Terry.

Förutom en limiterad edition av hennes bästsäljare CC serum i en Gem Glow-version kommer denna lilla skatt till lysterpuder i form av Gem Glow trio compact. 

Finns att köpa här.  (länk till Apprl)

5. YSL Holidays look

YSL Holidays look

Holidays look, YSL.

Hej perfekt palett med allt man kan tänka sig behöva till jul- och nyårsfestligheterna! YSLs partypalett Multi-use make up palette. Fyra ögonskuggor i underbar harmoni för att skapa en mjuk ”smokey eye”, två crèmiga rouge och ett stjärnspäckat lysterpuder gör en hel look för jul- och nyår.

Finns att köpa här.  (länk till Adtraction)

6. Fenty Beauty Chill owt collection

Fenty Beauty Chill owt collection.

Fenty beauty, Chill owt collection.

Rihannas Fenty Beauty gör ingen besviken om man jagar GLOW för säsongen. Hennes Chill owt collection är helt vigd åt lyster med perfekta paletter för ögon och hud. Hennes hypade Killawat foil kommer till exempel i en kreativ palett med hela sju highlighters i en och samma palett.

Fenty Beauty Mini fairy bomb.

En liten extra julkula med lyxigt Rihanna-glow-glitter för både kropp och ansikte är Mini fairy bomb. Vem vill inte ha den lilla glitterbollen som julkula i granen i år?

Finns att köpa här.  (länk till Apprl)

Läs också: Här är de lättapplicerade glitterskuggorna som passar alla