Angelina Jolie om nya samarbetet med Guerlain: ”Min mamma älskade märket”

I dag inleder beautyhuset Guerlain ett stort samarbete med ingen mindre än Angelina Jolie. Ikonen kommer att vara spokesperson för deras nya doft Mon Guerlain.
01 mars, 2017

Franska skönhetsmärket Guerlain är stolta över att presentera ikonen Angelina Jolie som deras nya frontperson. Jolie ska vara ansiktet utåt för märkets doft Mon Guerlain. Angelina Jolie har länge inspirerat Guerlain.

LÄS OCKSÅ: EFTER SKILLSMÄSSAN MED BRAD PIT – NU BRYTER ANGELINA JOLIE TYSTNADEN

– Vi skapar parfymer med och för kvinnor som inspirerar oss, säger Jacques Guerlain, känd parfymör.

Doften Mon Guerlain är Guerlains nysatsning inför våren. Parfymen är skapad av Thierry Wasser som hämtat inspiration från Angelina Jolies kvinnliga kraft.

Samarbetet mellan Angelina och Guerlain bestämdes i Kambodja år 2015 samtidigt som skådespelerskan regisserade filmen ”First They Killed My Father”. Jolie berättar om samarbetat, varför hon snabbt föll för doften och förklarar begreppet femininitet nedan.

Vad gillar du mest med doften Mon Guerlain?

Mon Guerlain är sensuell och kan bäras vid alla tillfällen. Jag älskar även mixen av kanel, lavendel och jasmine. Jag gillar inte parfymer som är för starka eller söta, därför passar den mig perfekt.

angelina-jolie-1

LÄS OCKSÅ: ANGELINA JOLIE GÖR FILM MED SONEN MADOX

Hur kommer det sig att du är Guerlains nya ansikte utåt? 

– Min mamma älskade Guerlain, så jag har alltid haft en bra relation till märket. Märket tilltalade henne och märket tilltalar mig. Skönhet, historia och kvalité. Det är även det äldsta parfymhuset i Frankrike, vilket är inspirerande. Jag älskar Frankrike och när Guerlain pratade med mig om samarbetet kände jag att det var en klockren match.

angelina-jolie-3

Under din karriär som skådespelerska har du spelat en rad olika kvinnor. Hur skulle du förklara femininitet?

– Jag tror att innebörden av begreppet är personlig och skiljer sig för alla. Alla kvinnor jag känner är så otroligt olika, till och med mina döttrar. Men för mig personligen så är det våra ödmjukaste sidor som visar äkta femininitet.

angelina-jolie-2

LÄS OCKSÅ: FRÅN REBELL TILL HELGON – ANGELINA 40 ÅR

Pressbild på parfymen Mon Guerlain.

parfym

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: