Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Därför ska du lägga till ånga i din hudvårdsrutin

12 maj, 2020 
AvMoa Alfredsson
Lägg till ånga i hudvården
Ånga är hudhacket som tar din hudvårdsrutin till nästa nivå – och som även dubblar som den perfekta karantänaktiviteten! Här är allt du behöver veta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021Brand logo
Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021

 

Lyxiga produkter i alla ära (och vi menar verkligen i ALL ära, för vi älskar våra hudvårdskrämer och serum). Men ibland kan det faktiskt vara mer effektivt att gå back to basics och använda sig av metoder som både är lättillgängliga och – håll i er nu – gratis!

Med hjälp av ånga kommer du kunna ta din hudvårdsrutin till nästa nivå. Och om det är bra nog för Gwyneth Paltrows, *host*, privata område, så vågar vi lova att det är ännu mer effektivt för din hud!

Som en proffsbehandling – hemma!

Unna dig lite extra tid med dig själv och ge huden ett ångbad. Det enklaste sättet att ånga huden är genom att koka upp vatten och hälla det i en bunke. Håll sedan huvudet över det varma vattnet och lägg en handduk över bakhuvudet för bästa möjliga effekt. Vill du göra ditt ångbad till en ännu mer avslappnade ritual kan du testa att droppa en essentiell olja i vattnet. För en riktig spa-känsla hemma!

Annons

Om du hellre vill kunna luta dig tillbaka i soffan samtidigt som du tar hand om din hy kan du använda en handduk istället. Lägg handduken i riktigt varmt vatten och vrid sedan ut överflödigt vatten. Lägg handduken över ansiktet och njut en stund.

Därför är ånga bra för huden

Ångans kanske mest kända egenskap är att den kan rengöra huden på djupet. När huden kommer i kontakt med den varma ångan öppnar sig porerna och det blir mycket lättare att bli av med de orenheter som fastnat där. Ångan hjälper också till att lösa upp talg i huden som annars skulle blivit finnar.

Som du redan vet ska man inte klämma varken pormaskar eller finnar (ja, vi vet att det är svårt) eftersom det kan göra mer skada än nytta för huden. Men att ånga ansiktet innan du tvättar det med din vanliga rengöring kommer garanterat göra att du får en mer intensiv och rengörande effekt.

Har du koll på att ett ångbad också kan ge dig ett mer intensivt glow? När huden blir varm av ånga ökar blodcirkulationen i huden. Extra syre till blodet ger dig en boost av lyster – ett bra knep att ta till när man vill att huden ska se extra bra ut!

Annons

Lägg en ansiktsmask

När porerna har öppnats upp av värmen från ångan är det som absolut mest effektivt att lägga en behandlande ansiktsmask. Maskens ingredienser tas mycket lättare upp av porerna och du får ett kraftigare resultat.

Behandlande lera

Swiss clinic

Lermask med Vitamin B12 och svart te till budgetvänligt pris som hjälper till att rengöra porerna. Perfekt för dig som har problem med pormaskar eller finnar. Från Swiss clinic. Finns att köpa här! (reklamlänk)

Kaffe för huden

babor

Väck  trött hud till liv med en kaffemask. Fukt och energi tillförs huden för ett glowigt resultat. Från Babor. Finns att köpa här! (reklamlänk)

Fukt, fukt och åter fukt

Ultimata masken för dig som vill tillföra så mycket fukt som möjligt till din torra hy. Med denna gelmask kommer du hjälpa till att bygga upp hudens fuktbarriär inför sommaren. Från Lumene. Finns att köpa här! (reklamlänk)

LÄS MER: 7 fuktgivande ansiktsmasker som boostar din hud

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons