Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt om Lip blush – beautytrenden som dominerar i vår

07 dec, 2022 
Läppar som har den perfekta rosiga tonen, som svepta med rouge. Här är allt du vill veta om våren 2023 stora läpptrend, Lip blush.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra BeijerBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra Beijer

Letar vi inte alla efter den där perfekta tonen rosa för läpparna? Den där rosiga "hint of tint" som passar alla tillfällen, piggar upp och ger rosigare look åt alla hudtoner och är en ständigt återkommande neutral färg för både vardag och fest.

Rosa glans Rohk
Rokh SS 23.

Vad är skillnaden på Lip blush och blushed lips?

Lip blush ska inte förväxlas med den kosmetiska tatueringen som kallas Blushed lips . Blushed lips är en semipermanent kosmetisk tatuering där en tint av färg tatueras ytligt i det översta hudlagret av läpparna. Den kan jämföras med tekniken som används man gör microblading för brynen – det blir en ytlig tatuering som håller 1-3 år.

Annons
Rosa glans yamamoto
Yamamoto SS 23.

Tik-tok-varianten av makeuplooken som liknar den man får av den kosmetiska tatueringen är en variant där läppkonturen kamoufleras lätt med concealer, för att sedan fyllas i med en rosa läppenna och toppas med valfritt läppglans eller krämigt stift:

@victorialyn

The LIP Blush‼️🫦💕Ok WOW?🤯💋What do we think of this natural rosy/glossy lip trend?😘 #lipblush #lipblushing #makeup #beauty

♬ As It Was - Harry Styles

Så vad är makeuptricket Lip blush?

Förutom att vara en av de stora backstage och catwalktrenderna för SS 23 är just rosa som läppton oumbärlig. Lip blush är effekten av att läpparna ser ut att ha fått ett lätt, uppiggande svep av rouge.

Och för SS23-visningarna var den lätt tonade rosa läppen absolut dominerande och fanns med som stilbildare i både högglansig och matt version.

Annons
Rosa glans Armani
Armani SS 23.

Sammanfattningsvis är de ett begrepp för läppfärger som är rosigt rosa, utan att dra för mycket åt varesig skarp magenta eller pudrig pastell. Det är mer en förstärkande, rosa effekt som mest ser ut som din egen läppton – men i 3.0-version!

Ska man välja glans, balm eller läppstift?

Det är helt en smaksak och för säsongen finns en rad formulas och finish . Oavsett om man vill ha vårdande effekt, maxad högglans eller mer matt, rosig finish.

Rosa läppar
En perfekt tint rosa!

ELLEs favoriter för en perfekt Lip blush

Oavsett om du vill ha krämig textur, högglans eller matt effekt – den finns en rosa ton för alla!

Annons

Bästa rosa läppbalm med matt effekt – Tinted lip balm rosa, Byredo

Ett krämigt och vårdande balm med perfekt tint och balans av just rosa. Ger fin mer markerad färg i ljuvlig läppaccessoars-förpackning.

Läs mer om stiftet och köp Tinted lip balm här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rosa läppglans med högglans – Addict Lip glow balm i tonen pink, Dior

Å, denna ultralyx med frostigt rosa tint i balmig mjuk textur är fantastisk! Framhäver en naturlig läppton och mjuk återfuktning i ett.

Läs mer om stiftet och köp det här. (reklamlänk)

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rosa läppstift med glansig effekt – Cremesheen i tonen Crème cup, Mac

Vill man ha en krämigare, mer pigmenterad läppstiftston, men ändå med lätt glansig effekt, se inte längre än till Macs Cremesheen-stift och tonen Crème cup. Blir mjuk, med mjuka rosa pigment på läpparna och högsta komfort!

Läs mer om stiftet och köp det här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rosa läppstift med lång hållbarhet – Lip power in tonen fatale, Armani

Går på så sömlöst och snyggt att du kan applicera i sömnen – Armanis stift är högsta möjliga komfort, otrolig hållbarhet på läpparna och en rosig rosa ton i färgen Fatale. Ett perfekt varje-dag-stift!

Annons

Läs mer om stiftet och köp det här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lip tint i rosa – Extra Lip Tint Bare Punch, Bobbi Brown

Ett ljuvligt balsa- tint för alla läpptoner – den diskreta färgen smälter verkligen ihop med din naturliga läppfärg och ger omgående ett perfekt resultat.

Läs mer om stiftet och köp det här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons