Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt du behöver veta om skönhetsbehandlingen Dermapen

13 feb, 2019 
AvSofia Börjesson
Kvinna som har len och fin hy efter behandling av dermapen.
Vill man vara fin får man lida pin, eller vad sägs om cirka 1900 nålstick i huden per sekund? ELLEs skönhetsbloggare Moa Alfredsson har testat den något smärtsamma, men mycket effektiva, hudvårdsbehandlingen Dermapen.
Annons

Vad är dermapen?

Dermapen, som också går under namnet microneedling, är en hudvårdsbehandling som går ut på att hudvårdsterapeuten använder en penna med 16 små nålar och gör ministick i huden. Detta skapar en kontrollerad skada i huden vilket gör att kollagenproduktionen ökar och huden föryngrar sig själv.

I de små kanaler som sticken skapar slussar man också under behandlingen ner aktiva ingredienser så som exempelvis hyaluronsyra eller retinol för att få fram önskad effekt.

Vad hjälper dermapen mot?

Förutom att jobba hudföryngrande är det många som gör en dermapenbehandling för att få en jämnare hudton. Dermapen kan nämligen hjälpa till att ta bort akneärr samt göra att huden får en jämnare textur.

Här är några hudproblem som dermapen kan råda bot på:

  • Slapp hud
  • Fina linjer och rynkor
  • Akneärr och upphöjda ärr
  • Förstorade porer
  • Hyperpigmenteringar
  • Hudbristningar

Gör det ont med dermapen?

Dermapen är inte en helt smärtfri behandling men den går absolut att genomlida. Behandlingen kan upplevas lite obehaglig eftersom man inte är van med nålar i ansiktet, speciellt när pennan kommer nära ögonen kan man få den där instinktiva känslan av att vilja rygga tillbaka. Men själva nål-delen av behandlingen går väldigt fort och är egentligen ingenting att oroa sig för. 

Annons

Blir man väldigt röd efteråt?

Eftersom du har varit på huden och irriterat den så blir den lite röd. Hur röd du blir beror lite på din hud. Precis efter behandlingen är de flesta ganska röda men detta lägger sig relativt snabbt.  Bra att veta är att du inte får sminka dig på 24 timmar efter att du gjort din behandling.

Vad får man för resultat?

När huden reparerar sig själv blir den jämnare och fastare, men resultatet beror lite på hur din hud ser ut innan. Om du till exempel gör dermapen för att bli av med akneärr kan man behöva gå på några stycken behandlingar för att ärren helt ska försvinna. Men efter varje behandling bör du i alla fall se en blekning av ärren.

Vad kostar det med dermapen?

Priset för en behandling varierar främst beroende på hur stort hudområde du vill behandla. Du kan välja att till exempel bara behandla kinderna eller så kör du på en behandling som täcker in hela ansiktet och dekolletaget. Men för en behandling av hela ansiktet bör man räkna med en kostnad på cirka 2000 kronor.

Annons

Vart kan jag göra min behandling?

Dermapen är en populär behandling som erbjuds på de flesta hudvårdskliniker. Ett tips är att alltid kolla upp salongens sociala medier för att se om den fått några bra recensioner. ELLEs beautybloggare Moa Alfredsson gjorde sin nålbehandling på Akademikliniken som har salonger i hela landet. Tips!

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons