Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Alexander Wangs konstiga (och rätt äckliga) skönhetsrutin

08 nov, 2016 
Visst har vi provat många märkliga och galna skönhetsbehandlingar – men när vi nyss fick höra om hur Alexander Wang håller sig fräsch och snygg satte vi vår gröna juice i halsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Modeskaparen Alexander var nyligen gäst i amerikanska Fashion Icon Talks med modedrottningen Fern Mallis. Förutom en diskussion om modebranschen och hans karriär landar ämnet kring hur 32-åriga Wang håller sig rynkfri och fräsch trots allt slit bakom fashionkulliserna. Och svaret på frågan är onekligen ganska bisarrt. Här varnar vi känsliga läsare.

Huvudingredienser i Wangs ansiktsmask för sitt släta anlete är – håll i er – moderkaka.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Jag är en diva när det kommer till hudvård. Jag använder mycket produkter och behandlingar med moderkaka och andra saker som doftar som att det verkligen inte borde vara på huden. Saker som verkligen bränner. Saker som får mitt ansikte att bli rött, men sedan vaknar jag upp morgonen efter och tänker, ‘WOW! Jag ser helt fantastisk ut.'”.

Okej… Men faktum är att ”placenta treatments” inte är någon ovanlighet i staterna och det ständigt skönhetstörstande Beverly Hills. Det är heller inte ovanligt för amerikanska kvinnor att äta eller dricka moderkaka i en så kallad ”placenta smoothie” efter förlossningen. Eller så gör man vitamintabletter av den som Kim Kardashian West efter sin andra förlossning.

Annons

Moderkakan innehåller mycket järn och vitaminer och sägs då vara en riktig powershoot efter en utmattande förlossning (vi känner dock spontant att det är godare med smörgås och juice som serveras på BB här hemma i Sverige).

Moderkakan har varit upphov till skönhetsprodukter ända sedan 1940-talet i USA – alltid som nyckelingrediensen i det eviga sökandet efter ”the fountain of youth”. Ansiktsbehandlingar och serum som innehåller stamceller från fårets moderkaka, eller celler från mänsklig moderkaka existerar fortfarande. Dock är cellerna numera ”tvättade” och säkra att använda i kosmetik. Dess effektivitet är dock omdiskuterad då inga seriöst, vetenskapliga studier kunnat påvisa att moderkaka skulle ge någon direkt hudföryngrande effekt. Man bör också väga in om man faktiskt vill använda en produkt med animaliskt/mänskligt innehåll.

Franska Biologique Recherche har till exempel ett proteinspäckat placentaserum som de hävdar är effektivt på linjer, ärr och allmän glåmighet.

Ja, jakten på evig ungdom fortsätter – oavsett om vi laddar serum med moderkaka, snigelslem eller bi-gift. Och onekligen så har Alexander Wang fortfarande ett babyface.

LÄS OCKSÅ:

Höstens stora peelingguide

Intervju: 9 skönhetsfrågor till Candice Swanepoel

Skönhetstrender att älska (och kopiera) från modeveckorna!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons