Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Alexa Chung avslöjar sina bästa beautyhacks och hårtips

05 apr, 2019 
Alexa Chung ger sina bästa beautyhacks och hårtips
Designer, tv-hallåa och allmänt supersnygg stilikon. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman reste till Paris för att prata svenska semlor och de allra bästa hårtipsen med Alexa Chung.
Annons

Designer, tv-hallå och allmänt supersnygg stilikon. Alexa Chungs har varit ELLEs (och Alexander Skarsgårds) besatthet i många år. Få personer lyckas vara så ”on point” med både en eklektisk klädmix och perfekt, alltid rätt-i-tiden-uppdaterade frisyrer.

Alexa Chung
Alexa  för L’Oréal Professionnel.

”Älskar semlor och kanelbullar”

Nu sitter Alexa uppflugen i en soffa på hotell Hyatt i Paris (hon är här som ansiktet för L’Oréal Professionnel som också firar 110 år) – och hälsar direkt när hon hör att jag är från Sverige med ett ”Tjena tjena!” I flera år var hon varit off-and-on med svenska skådespelaren Alexander Skarsgård. En relation som nu verkar avslutad, men hon berättar att hon ”Älskar semlor och kanelbullar.” ”Och Södermalm, det finns så många bra barer och restauranger där!”.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Men jag är främst i Paris för att prata hår med Alexa – hennes klipp och frisyrer har i snart ett decennium präglat hårtrenderna. Vi är nog fler än en som tagit med en bild på någon av Alexas alla klipp genom åren och visat upp för frisören.

Du är alltid så rätt i tiden med dina klipp och frisyrer. Är du aldrig rädd för att förändra dig?

– Nä, det är en sak som förföljer mig i allt i livet. Så fort jag blir för bekväm eller för säker på något måste jag förändra det. Är jag rädd för något måste jag pröva det, det är som att ju mer fäst jag blir vid något, desto mer självdestruktiv blir jag.

– Samma sak är det med mitt hår. Känner jag: ”Å, jag älskar mitt långa hår”, då måste jag klippa det. Jag och min frisör sedan många år, George Northwood delar idéer hela tiden, vi bollar hela tiden nya klipp och färgförslag. Jag kan skicka inspirationsbilder han ratar direkt, andra gånger är vi rörande överens.

Annons
Alexa Chung i lugg
Med lugg i maj, 2017.

Hur skulle du beskriva din egen hårstil?

– Messy, naturlig och glansigt!

Alexa under L’Oréal Professionells 110 års-jubileum där intervjun också gjordes i Paris, mars 2019.

Du har haft mycket lugg, har du några bra tips på hur man ska hålla den i form?

Annons

– Jag älskar generellt lugg, men mer i teorin än i praktiken. Det ser supersnyggt ut på bild, men att underhålla den… Det går åt mycket torrschampo. Och jag gillar när luggen är lite separerad och då behöver man ju även styla den en del.

Alexa i lugg, 2014.
Alexa i lugg, 2014.

Topp 3 hårprodukter?

Source essenteille schampo och balsam från L’Oréal Professionnel passar mitt hår perfekt. Sedan är jag besatt av deras  torrschampo Morning after dust. Jag vill inte ha för mycket produkter i håret, jag håller på och trixar så mycket med mitt hår, så jag vill att det ska ha en naturlig känsla.

Annons
Source essenteille schampo är Alexa Chungs favorit.
Source essenteille schampo är en favorit.

Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Torrschampo är ett måste för Alexa Chung när hon sportar lugg.
Morning after dust torrshampo

Finns att köpa här. (reklamlänk)

Ditt bästa hår-beauty-hack? Framförallt, hur får du det så där perfekt lockigt?

Annons

– Jag har världens bästa trick jag har gjort i flera år. Jag tvättar håret varje dag – jag kan inte annat. När det är fuktigt snurrar jag håret i små tvinnade tofsar – vänta jag ska visa dig! (Alexa tar fram sin mobil och visar en bild hemma från badrummet där hon har hela håret uppsnurrat i små tvinnade knutar).

Det är ju som tvinnade ”Björk-knutar”, som du sedan släpper ut?

– Exakt! Antingen låter jag håret självtorka så, eller så blåser jag det torrt om jag har mindre tid. Blir perfekt volym och självfall utan tång – genialt.

Är det något klipp du känt dig extra snygg i?

– Jag borde nog jobba på att känna mig snyggare generellt, haha. Nu kommer jag bara att tänka på när jag kände mig helt fel i håret, det var på The Met gala 2015 då jag hade håret hårt bakåt i knut. Du kan tänka dig känslan – flera av världens bästa skådespelare är där och alla är sjukt snygga. Och så känner man sig bara i fel frisyr. Att ha håret stramt uppsatt har nog aldrig riktigt varit min grej.

Annons
Alexa Chung på Met-galan 2015
Den strama knuten var inte Alexas favoritfrisyr.

Så vilket är ditt allra bästa hårtips?

– Att våga! Är man sugen på att prova något nytt ska man göra det! Och att tänka ”lite franskt, La french” – att håret sa kännas naturligt ostylat, men ändå stylat, haha.

Alexa Chung gillar naturligt svall.
Det perfekta lockiga, ”franska” stilen à la Alexa.

Foto: Stella pictures och TT

Annons

Läs mer här:

Annons