Artikeln innehåller reklamlänkar

10 nya fantastiska parfymer att inviga hösten 2019 med

Höstens parfymer 2019

Känns det vemodigt med höstens antågande? Misströsta inte – den nya säsongen 2019 bjuder på så många nya fantastiska dofter att inviga och matcha den stickade tröjan med. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar höstens allra finaste doftlanseringar.
27 augusti, 2019

Ny säsong – ny doft! Och hösten 2019 är en kavalkad av nya, sprudlande parfymer att matcha stickade tröjan och bootsen med. Och i år finns det verkligen något för alla!

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman plockar de godaste och mest väldoftande bitarna ur årets parfympåse!

1. En ny idol

 


Idôle, Lancôme.

Idôle, Lancôme.

Lancôme lanserar en helt ny doft i Idôle. Flakongen i sig är något extra – den tunnaste som i nuläget formar världens smalaste flakong på 15 mm.

I den ryms en modern, tidlös brygd av ros, jasmin, citrus och musk. Smart är också att man under hösten kan  fylla på Idôle på utvalda Åhlèns-varuhus – ett  refillsystem som är smart och lite snällare mot miljön.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

2. Drömsk kamomill


Gucci, Mémoire d'une odeur. 

Gucci, Mémoire d’une odeur.

En av säsongens vackraste flakonger och mest spännande doftcocktails –  Guccis chefsdesigner Alessandro Michele har varit med och komponerat en brygd med bland annat kamomill från hemstaden Rom i smaragdgröna och poetiska Mémoire d’une odeur. 

Finns att köpa här.  (länk till butik)

3. Sofistikerad fikastund


Maison Martin Margielas, Coffee Break.

Maison Martin Margielas, Coffee Break.

Maison Martin Margielas doftkollektion Replica bär alltid med sig minnet av en speciell plats, ett årtal och ett speciellt ögonblick. Denna gång är det Stockholm 2007 som står som drömsk destination och vår svenska ”fikastund” med mjuka kaffenoter. Coffee break är den perfekt, mjuka doften att bära när mörkret faller och det är dags att slå sig ner med en god krämig cappuccino.  Finns att köpa här. (länk till butik)

4. Sofistikerad i svart


Ralph Lauren, Woman Intense.

Ralph Lauren, Woman Intense.

En av förra årets årets stora och mest populära parfymlanseringar är Ralph Laurens Woman. Nu får den en mer dramatisk syster i Woman Intense. Varma, vita blommor som tuberos balanseras snyggt med mer krämig, svart vanilj.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

5. Lyxig citrus


Armani Privé, Orangerie Venise.

Armani Privé, Orangerie Venise.

Åh, Armanis Privé-kollektion är alltid något utav det lilla extra. Nu har Giorgio pressat ner en ljuvligt krispig och dyrt doftande citrusbrygd i Orangerie Venise.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

6. Stilren dröm


Narciso Rodriguez, Rouge Eau De Parfum.

Narciso Rodriguez, Rouge Eau De Parfum.

Narciso Rodriguez introducerar en limiterad edition av Narciso Rouge, i ny, mer hållbar design och större storlek. Dramatisk och sensuell med inslag av bulgarisk ros, iris och mysk.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

7. Lyft på hatten!


Hermès Twilly d' Hermès Eau Poivrée.

Hermès Twilly d’ Hermès Eau Poivrée.

Lyft på hatten för Hermès Twilly d’ Hermès Eau Poivrée. En limiterad version av Twilly med piggt päron och och sprudlande energi – toppat med hatt och Hermès klassiska scarfmönster.

Förlanseras snart och kan då köpas här.  (länk till butik)

8. Djurens tecken


Le Couvent de minimes, Nubica.

Le Couvent de minimes, Nubica.

Franska parfynhuset Le Couvent de minimes lanserar en bedårande kollektion doft med fem dofter med djurisk och drömsk inspiration och flakonger med fantastiska utsmyckningar. Eaux de parfum samlar en rad ljuvliga dofter, där alla utan tvekan kan hitta en favorit – Nubica – Lejoninnan är en av dem.

Finns snart att köpa här.  (länk till butik)

9. Modemässig lyx


Bottega Veneta, Illusione.

Bottega Veneta, Illusione.

Kan man inte köpa den flätade läderklassikern från Bottega Veneta kan man unna sig nya, drömska  Illusione. Olivträd och tonkaböna skapar en superspännande och sensuell cocktail i en mjuk, stilren och modemässig flakong.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

10. Varm nostalgi


Byredo Slow dance

Byredo Slow dance

Den 5:e september lanserar Byredo Slow dance – en hyllning till tonåren, eller passagen mellan att vara ung och sedan bli vuxen. Med det sagt är doften inte en sötsliskig tonårsdänga – tvärtom en mjuk och modig höstdoft med viol och vanilj. Ljuvligt värmande inför höstmörkret!

Finns att köpa här. 

Läs mer här:

Celine introducerar en exklusiv kollektion parfymer

Så skapas Chanels parfymer – från rosfält till parfymflaska

Trädgården – allt du vill veta om vårens stora parfymtrend