Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

80-talet gör hårcomeback! Kändisarna som hoppat på trenden

22 jan, 2020 
Av
Billie Eilish på röda mattan
Hockeyfrillan var i sanning i en klass för sig när den kom på 1980-talet. Lagom till att vi glömt bort hur galet det var med långt nackhår och kort rufsig lugg gör frisyren comeback. Som vanligt är det kändisarna som visar vägen. Här är några som tagit trenden in i 2020.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV VÅRENS TRENDIGASTE FRISYRER

Trendiga frisyrer att satsa på 2021Brand logo
Trendiga frisyrer att satsa på 2021

 

Ni vet hur den ser ut, frisyren som tog oss med storm för sisådär 40 år sedan. Vi snackar förstås om hockeyfrillan. Långt nackhår, korta, ibland snaggade, sidor, och en spretig tuperad lugg. Gärna med en tunn hårkvalitet. Gärna med ett vågigt fall på längderna.

Hockeyfrillan har slumrat länge nog, för nu gör den comeback bland Hollywoods grädda. Spana bara in bilderna nedan!

Miley Cyrus visar upp hockeyfrillan

ELLE har sedan tidigare rapporterat om hur popstjärnan Miley Cyrus stolt visar upp sin nyklippta blonda frilla på Instagram. I ett inlägg från 6 januari i år skriver hon om ”nytt år, nytt hår”. Följarna tycks tycka om förändringen för inlägget har nära en miljon gilla-markeringar.

Miley Cyrus tycks också tycka om sin nya stil, för hon har postat tre snarlika inlägg med totalt sex bilder på den nu supertrendiga frisyren.

Annons

Euphoria-skådespelerskan Barbie Ferriera har också hakat på. När hon nyligen gick på röda mattan för HBO:s Golden Globes efterfest på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles, bar hon en mörk look med långt nackhår och rak, kort lugg.

Frisyren har även förevigats på stjärnans Instagramkonto. Barbie har nöjt sig med att posta en hjärtemoji i sin bildtext.

Billie Eilish var tidigt ute

Två stjärnor som var riktigt tidigt ute (eller sent, vi snackar ju ändå 40 år efter genombrottet… ) är artisterna Halsey och Billie Eilish. De postade nämligen bilder på sina 80-talskreationer redan i fjol.

Annons

Billie Eilish har annars gjort sig känd för sin 90-talsstil med stora pösiga byxor, grunge-inspirerade t-shirts och snabba solglasögon. Kanske är det dags för henne att tänka om för bilden med hockeyfrillan har fått nära åtta miljoner gillamarkeringar. Snacka om succé!

I inlägget tackar Billie Eilish Gucci för stylingen.

Artisten Halsey, som inte heller är rädd för att sticka ut med sitt hår och sin klädstil, visade upp en hockeyfrilla redan i våras. Under året som gick lät hon den sedan växa ut. Det återstår att se om Halsey har lämnat frisyren bakom sig eller bokar ny klipptid nu när kändiskollegorna visat att denna trend håller även in i det nya årtiondet.

Annons

Foto: TT

Läs mer:

10 frisyrer du minns om du var ung på 90-talet

Trendiga frisyrer att satsa på våren 2020

Billie Eilish till ELLE: ”Jag mår äntligen inte skit”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons