Artikeln innehåller reklamlänkar

8 kryddiga parfymer du kommer älska i vinter

Vinterns parfymer

Kryddiga och varma noter av saffran, kanel och kardemumma. Sockrigt och sött av tonkaböna och vanilj – ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar de allra godaste vinterparfymerna att svepa in sig i till jul.
22 oktober, 2019

Kryddiga noter av saffran, kanel och kardemumma. Sockrigt och sött av tonkaböna och vanilj. Är det inte precis alla dessa komponenter man vill svepa in sig  när det kommer till parfym framåt vintern och jul?

Söta och kryddiga dofter blir allt mer populära – även här i norden där vi i decennier varit kända för att älska doft som upplevs ”fräscht och nytvättat”. Parfymer som kan ses som en perfekt vän när mörkret faller och dagarna blir kortare.

ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar nya favoriter och kultklassiker som är de mest eleganta och varmaste dofterna att värma sig med i vinter och jul.

1. Tom Fords vintervita parfym, Soleil Neige

Tom Fords parfym Soleil Neige.

Tom Fords Soleil Neige.

Förvirras inte av namnet Soleil Neige – Tom Fords vintervackra flakong är en hyllning till just snö, vinter och de aplina landskapen. Men framförallt ge samma krispiga lätthet som när solen faller gnistrande på snön (hur vackert?). Krämig vanilj och honung, toppat med citrus och jasmin för lätthet gör denna till en magisk vinterfavorit.

Finns att köpa här. (länk till butik)

2. Van Cleefs mjuka söta tonkaböna, Bois doré

Van Cleef & Arpels parfym Bois doré.

Van Cleef & Arpels Bois doré.

En sann klassiker när det kommer till ”julemys” i parfymform. Van Cleef & Arpels Bois doré är för alla doftkonnässörer som älskar att dofta dyrt och mjukt av tonkaböna, mysk och cederträ i en alldeles perfekt kombo. Mjuk och rund, som en varm kopp toddy.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

3. Rituals nya orientaliska inspiration, Nuit á Marrakech

Rituals parfym Nuit á Marrakech.

Rituals parfym Nuit á Marrakech.

Rituals har just invigt en ny kollektion parfym inspirerad av orienten, med andra ord vintern och julens mest perfekta match! Nuit á Marrakech är en flirt med marockanska nätter och de dofter som omger Marrakech. Mjuk saffran och luftig mimosa landar sedan i varmt cederträ… Kan man säga annat än yum yum..?

Finns att köpa här.  (länk till butik)

4. Byredos perfekta parfymtrio, La sélection boisée

Byredos parfym La sélection boisée.

Byredos parfym La sélection boisée.

Vinterns mest perfekta triodoft där alla samlas under namnet La sélection boisée – tre ampuller med tre av Byredos allra varmaste, mjuka och runda parfymer: Mojave ghost, Black Saffron och Super cedar. Årets doftjulklapp för den som inte kan bestämma sig?

Finns att köpa här.  (länk till butik)

5. Jo Malones krispiga juldoft, Orange Bitters

Jo Malones parfym Orange Bitters.

Jo Malones Orange Bitters.

En varm, men ändå uppiggande vintercocktail – det kan vara den bästa beskrivningen på Jo Malones Orange Bitters. Här hittar man alla julens citrusnoter, perfekt balanserat med varmt och mjukt cederträ, Den perfekta presenten till den som vill fyllas av krispig lätthet och värme på samma gång!

Finns att köpa här.  (länk till butik)

6. Le Couvants poetiska parfym

Franska Le Couvent de Minimes med topp-parfymören Jean-Claude Ellena i spetsen har skapat en kollektion drömska och poetiska dofter med djur som inspiration. I nya Hattaï är det varghonan som fungerar som ”spirit animal”. Dess doftnoter är verkligen en perfekt vintercocktail med både kryddigt och friskt, här ryms kanel och kakao, rosépeppar och röda bär i an alldeles unik kombination.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

7. Le Labos varma kultklassiker, Santal 33

Le Labos parfym Santal 33.

Le Labos klassiker Santal 33.

Säg Santal 33 och hör en kör av doftfans ropa! Le Labos numera ikoniska doft från 2011 är en sann vinterdröm med sina djupa stråk av sandelträ och kryddiga bas av bland annat kardemumma. En doft man lätt blir besatt av och har en stående plats som julfavorit!

Finns att köpa här.  (länk till butik)

8. Armani Privés perfekta rökelse, Bois d’encens

Giorgio Armani Privé parfym Bois d'encens

Giorgio Armani Privé Bois d’encens

Inspirerad av rökelse som bränns som kyrkoritualer samlar Giorgio Armani Privé Bois d’encens allt det kryddigaste i en flakong. Varm, mjuk och oerhört fängslande samlar den djupaste träslag, samt kryddig ingefära och peppar i en alldeles unik blandning.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

LÄS MER:

10 nya fantastiska parfymer att inviga hösten 2019 med

Rätt parfym för din personlighet – så matchar du