Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

7 misstag att undvika med solskyddsfaktorn i sommar!

14 jul, 2015 
AvAxel Scholtze
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns inget bättre än att ligga på stranden – dina snyggaste badkläder är på, du har en iskall drink i din hand och du lyssnar på din favorit-podcast. Men hur mår din hud i den gassande solen?

Solen strålar och värmen smeker din hud. Inte vill du förstöra allt detta med en bränd hud? Vi har samlat de 7 bästa tipsen för det mest kompletta användandet av solskydd.

Relaterad läsning med beauty-tips för soliga dagar:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Får du finnar av solkräm? Lugn vi har lösningen! >

Bästa solkrämerna för ansiktet som funkar under makeupen! >

Solskydd1

1. Snåla inte med portionerna!

Ta fram ett shotglas – det är precis så mycket du behöver för hela kroppen. Och glöm för gud skull inte ansiktet! Att ta en mindre portion betyder inte att du nödvändigtvis kommer bränna dig, men att du inte får ut alla fördelar från skyddet. Alltså, ge kroppen vad den behöver – okej?

Annons

2. En gång är ingen gång!

Att smörja in en gång är inte tillräckligt. Gör det efter varje dopp i poolen, när du svettas extra mycket eller helst bara varannan timme. ”Water resistant” är inte samma som ”waterproof”, tyvärr.

3. Var noga med var du köper!

Att använda solskyddsfaktor med SPF 100 betyder inte att du skyddas 100% av stålarna, utan bara 98%. Ingen solkräm ger ett komplett skydd. Leta alltid efter ett skydd med brett spektrum som skyddar mot båda typerna av solens strålar. Och jag, alla strålar kan orsaka cancer.

4. Använda sprayen rätt!

Att spraya är mycket enklare och luktar mindre. Nackdelen är dock att du missar viktiga delar på kroppen och det blir lätt en ojämn täckning. För att vara säker på att du för skydd överallt, spraya kontinuerligt på en specifik del i cirka fem sekunder och börja sen smörja in.

5. ALLA behöver solskydd!

Tycker du att du har en härlig året-runt bränna tack vare dina föräldrar? Det spelar ingen roll. Din hudfärg påverkar inte vilken SPF du behöver använda – ALLA behöver använda solskydd! Generellt sätt rekommenderas åtminstone SPF 30 på solexponerad kroppsdel.

Annons

6. Använd solskydd under dina kläder!

Vet du, en vit t-shirt skyddar bara upp till SPF 3. Och den siffran sjunker markant om tröjan blir våt. Även fast det känns konstigt är det ack så viktigt!

7. Smörja in överallt!

Hårbotten, öronen. ögonlocken, läpparna och topparna av fötterna – ja, du kanske missat, men åh så viktiga ställen. Är du inte så sugen att spaya håret? Kör på en spray som torkar direkt! Gällande mindre områden i ansiktet, så som läppar och ögonlock, finns det även tillgång att köpa sunscreen sticks.

Relaterad läsning med beauty-tips för soliga dagar:

Får du finnar av solkräm? Lugn vi har lösningen! >

Bästa solkrämerna för ansiktet som funkar under makeupen! >

Annons