Artikeln innehåller reklamlänkar

7 fantastiska rosdofter att inviga våren 2020 med

Vårens parfymer doft av ros 2020

Romantisk och ljuvligt elegant och i vår även i ny modern tappning! Den älskade rosdoften är tillbaka! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar vårens allra finaste rosparfymer. Varsågoda!
12 februari, 2020

Tidlös, elegant och evig klassiker. Rosen i alla dess former – turkisk, bulgarisk, damaskus – det finns många rossorter med olika ”uttryck”, är parfymgarderobens ”lilla svarta”.

Men med arvet som den mest älskade doftnoten i parfymens historia, bär den också med sig utmaningen i att moderniseras och inte uppfattas som vare sig ”dammig” eller ”damig”. Och den här våren har rosen fått en verklig revival med flera dofter där rosen känns lätt och luftigt modern.

Vårens krona på ros-verket är tveklöst parfymdrottningen Miss Dior, Christians Diors allra första parfym. Originalet introducerades på Diors modevisning 1947 och inspirerades av Christians barndomsträdgård i franska Granville. I år, över 70 år senare, är Miss Dior tillbaka i sin allra rosigaste form, under namnet Rose n’ roses.

Även Tom Fords senaste Rose prick är en hyllning till romantiken. Och vill man tredubbla sin roskonsumtion har en av världens främsta parfymörer, Francis Kurkdjian (under sitt eget parfymhus) en trio rosdofter att svepa in sig i, där L’eau à la rose är den allra senaste.

Rosen är verkligen tillbaka denna vår, lika romantisk som modern. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar 7 favoriter att förälska sig i i vår.

1. Tom Fords rosiga prick

Turksik och bulgarisk ros, balanserad med söt tonkaböna och sichuanpeppar. Tom Fords Rose Prick är en av vårens allra mest innovativa rosdofter, där inte bara flakongen, utan även doften skapar stort habegär.

Lanseras i mars och finns då att köpa här.  (länk till butik)

2. Diors rosklassiker i ny skrud

Diors eviga klassiker Miss Dior har blivit med än mer ros och romantik i vår – Rose n’roses är en fullt blommande bukett med Grasse- och Damaskusros.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

3. Francis Kurkdjians luftiga ros

En av världens skickligaste parfymörer, Francis Kurkdjian har en magiska trio rosdofter där À la rose är den allra senaste. Lätt, luftig och elegant, en sann romantisk dröm!

Finns att köpa här (länk till butik), och på NK i Stockholm.

4. Bvlgaris ros extra allt

Bvlgaris vårnyhet Rose Goldea är en romantisk dröm för alla som älskar ros. Inspirerad av roséguld och en cocktail av rosig ros och mysk.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

5. Guccis drömska rosträdgård

Guccis exklusiva parfymkollektion The Alchemist’s garden lanseras under våren i Sverige. Här finns bland annat poetiska A song for the rose, där både doft och flakong känns som taget ur en dikt.

Finns att köpa här (länk till butik), från mars kommer den att finnas på Åhléns city och online här i Sverige.

6. Armanis rosiga rosor

Å, det är verkligen som att öppna doftsinnet till en prunkande, magisk rosträdgård när man spritzar på Armani Privés nya vårcocktail Rose Milano. En doft med extra allt!

Finns att köpa här.  (länk till butik)

7. Lancômes klassiker i ny skrud

La nuit Trèsor Nude är Lancômes senaste tillskott i klassiska Trèsor-familjen. Mer blommande rosoch lättare luftighet än sitt original, blir den mjuk och fantastiskt lättburen.

Lanseras nu i februari och finns då att köpa här.  (länk till butik)

LÄS MER:

10 nya parfymer du kommer älska att bära 2020

8 kryddiga parfymer du kommer älska i vinter