Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

7 aktiva syraprodukter för kroppen

29 apr, 2020 
AvEmma Unckel
Syraprodukter för kroppen
Torr och rödflammig från topp till tå? Eller tampas du med envisa små finnar och plitor på armar, lår och rygg? Då är det dags att plocka fram syrorna för att få bukt på eländet för gott. ELLEs beautyredaktör Emma Unckel listar de bästa aktiva kroppsprodukterna som ger dig silkeslen hud nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021Brand logo
Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021

 

Först och främst: Om du är osäker på vad just ditt hudproblem är så ska du alltid rådfråga en hudterapeut eller en hudläkare innan du börjar att syra kroppen på egen hand. Men för det flesta av oss så handlar det om en rubbning av hudens förmåga att bilda normalt hornlager, det vill säga översta hudlagret. När huden förnyas fastnar de gamla hudcellerna i hårsäckarna och dom kloggas igen. Det uppstår plitor som ser ut som små finnar, huden kan också bli rödflammig och extra torr vid dessa problemområden som ofta uppkommer på överarmar, lår och rygg (och ibland även på kinderna). Det kallas Keratosis pilaris.

Keratosis pilaris kliar inte, men huden känns knottrig, ojämn och så är det ju SÅ svårt att låta bli att inte klämma på dessa rackarns plitor, vilket så klart bara gör huden ännu mera ojämn.

En återfuktad hud hjälper till viss del, men ofta krävs ett större krafttag i form av regelbunden användning av syror (till exempel AHA och BHA), för att eliminera befintliga och förhindra uppkomsten av nya plitor på dina problemområden.

Annons

OBS! Använd alltid SPF 30 på kroppen om du exponerar den för solen under din syrabehandling!

Här är de bästa syraprodukterna på marknaden just nu:

1. Multiverkande kroppslotion, Exuviance

Retexturing treatment från Exuviance, är en lotion som innehåller både AHA- och PHA-syra för en peelande, återfuktande effekt på envisa knottror. Fungerar även förebyggande mot inåtväxande hårstrån. Läs mer och shoppa produkten här.  (reklamlänk)

2. Trippelverkande peeling, Skincity

Shower power peel exfolierar och stimulerar cellförnyelsen och ger massor av lyster på hela kroppen i duschen. Glykolsyra (AHA), rengör på djupet och salicylsyran (BHA) löser upp gamla smuts och ger plats åt GLOW! Läs mer och spana in produkter här.  (reklamlänk)

Annons

3. Utrensande lotion, Akademikliniken

Djuprengörande AHA plus utrensande koffein skapar en magisk kombo! Denna tunnflytande kräm innehåller dessutom återfuktande kameliaolja som gör kroppen megamjuk. Mums! Läs mer och spana in produkten här. (reklamlänk)

4. Tea tree-kur, Skin treat

En vårdande kroppsprodukt med 95% naturligt innehåll. Maxad med aktiva och mjukgörande ingredienser så som; tea tree oil, spirulina, zink och jojobaolja. Läs mer och spana in produkten här.  (reklamlänk)

Annons

5. Smart kroppsserum, REN

Ett serum tränger djupare ner i huden än en vanlig lotion. Det gör att denna AHA och mjöksyra jobbar på djupet och minskar uppkomsten av talgbildning. Dessutom ger den en snygg lyster! AHA smart body serum, från Ren. Läs mer och spana in produkten här. (reklamlänk)

6. Aktiv duschgel, Skin treat

En aktiv rengöring för hela kroppen som skonsamt men effektivt rensar bort orenheter och lugnar huden, perfekt som förberedande steg ett-produkt innan du applicerar mer syra efter dusch. Läs mer och spana in produkten här.  (reklamlänk)

Annons

7. Aktiv mjölkpeeling, Filorga

Klassikern Scrub & peel, från Filorga är en dubbelverkande exfolierande kroppsskrubb som arbetar både mekaniskt och kemiskt. Innehåller peelingkorn som skonsamt exfolierar och smälter på huden och texturen omvandlas till en återfuktande mjölk. Ger en omedelbar mjukare bebislen effekt på hela kroppen. Läs mer och shoppa produkten här.  (reklamlänk)

LÄS MER: Allt om syra och fukt – i avsnitt 41 av Beauty & Bubblor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons