Epilera mera – 6 smärtfria tips för sammetslena ben

epilering

Får blotta tanken på att dra upp hårstrån med rötterna dig att svettas? Du är inte ensam. Men om du testat epilering och övervunnit smärtan kommer du aldrig vilja ta bort oönskat hår på något annat sätt. Här är 6 tips som hjälper!
22 maj, 2018


Sommaren närmar sig med stormsteg och kanske vill du fortsätta svänga de lurviga vintervännerna även när sommarvärmen kickar in, eller så har du längtat efter att glida runt med silkeslena och hårfria ben. Om du längtat efter det sistnämnda, är epilering ett bra val!

Om du står ut med att epilering gör lite ont i början då har du verkligen allt att vinna. För det är nämligen så att håret med tiden tunnas ut vilket gör att det inte kommer göra lika ont så fort du har vant dig. Och resultatet du får av epilering är ben lena som sammet eftersom epilering tar även de allra tunnaste stråna. Med epilering blir du stubbfri i upp till fyra veckor, vilket innebär att du kanske behöver epilera maximalt tre gånger i sommar.

För mindre smärta – så här gör du!

Kvinna som epilerar sitt ben

– Att värma upp bena med ett varmt bad och spänna huden gjorde stor skillnad, säger Baaams influencer Dasha som har testat epilering med Brauns Silk-epil 9.

1. Ha rätt längd på håret. Den ultimata längden för epilering är 3-5 mm. Detta kommer minska smärtan vid epileringen eftersom längre hår är svårare att epilera.

2. Duscha varmt. Ställ dig i duschen eller bada varmt så att din hud blir varm vilket gör att porerna öppnar sig och det blir lättare och mindre smärtsamt.

3. Skrubba. Du vill att din hud ska vara så slät som möjligt innan du epilerar så använd med fördel en skrubbhandske och skrubba sedan huden med cirkulära rörelser. Ett tips är att du skrubbar huden dagen innan.

4. Epilera regelbundet. Genom att epilera regelbundet minskar du smärtan gradvis. Om det är första gången du epilerar kan det vara bra att börja med ett lite mindre område och sedan gradvis öka området. I Brauns Se5511 startkit finns det också möjlighet för nybörjare att använda en kombination av epilator och rakning. Då epileras 60 procent av håret och resten rakas. Gör du detta under fyra veckor vänjer du dig långsamt till epilering. Om du inte använder en vattentät epilator direkt i duschen se till att huden är helt torr och fri från olja.

5. Håll huden sträckt. Försök att sträcka ut huden som epileras så att den inte skadas. Det gör också att du når de allra finaste håren.

6. Återfukta. Glöm inte att återfukta huden efteråt. Det kan vara skönt att svepa över området med en bomullsrondell med alsolsprit innan du smörjer in dig med en riktigt återfuktande kroppslotion.

Lycka till och njut av dina hårlösa sommarben!

Läs mer information om Brauns Silk-epil 9  här!

Läs mer:

Så slipper du röda prickar på bikinilinjen!

Behöver du också byta rakhyvel?

7 steg till den perfekta rakningen