Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

5 saker som garanterat ger glow

01 nov, 2018 
AvSofia Carlberg
En kram från någon du älskar, en handfull bär över yoghurten och en ansiktskräm som ger dig det där lilla extra. Här är fem saker som kommer ge din hud lyster året ut.
Annons


I takt med att mörkret kommer närmre och att kylan blir mer påtaglig, desto hårdare måste du jobba för att hålla energin uppe – och kanske börjar din hud vi det här laget redan känns torr, trist och glåmig.

Att få till ett naturligt glow i huden under hösten kan kännas nästintill omöjligt, men här är fem saker som kommer hjälpa dig att inte bara få ett bättre inre välbefinnande, utan också ge huden den där extra boosten som vi vet är så efterlängtad just nu.

1. En god natts sömn.

Underskatta inte en riktigt god natts sömn. Det är när du sover som huden bygger upp fukt och smidighet. Enligt forskare vid Karolinska Institutet så är faktiskt sömn vår kropps naturliga skönhetsmedel. Tänk på att försöka ha bra sovrutiner, att lägga dig vid samma tid och att få åtminstone 7 timmar per natt.

2. Vatten och vitaminer.

Gör din hud en tjänst och återfukta huden inifrån. Om din hud känns lite extra torr och glåmig just nu kan det bero på att du slarvat med vätsketillförseln. När våra hudceller är fyllda med vatten hjälper de nämligen till att hålla vår hud både mjuk och smidig. Att äta mat som huden gillar är också ett bra tips för att ge hudens naturliga glow en skjuts. Mat som huden älskar är fyllda av karoten, Omega 3 och 6 och nyttiga vitaminer som till exempel vitamin C. Fyll upp hemma med nötter, mandlar, bär, morötter, spenat, gul paprika, fet fisk, olivolja, apelsiner, broccoli och kiwi. C-vitamin i hudvård skyddar din hud mot fria radikaler och hjälper till att ge dig det där glowet.

Annons

3. Produkter som återfuktar och exfolierar.
Även hudvård för ansiktet kan hjälpa dig att få det där naturliga glowet. Glöm inte att smörja in huden ordentligt under höst och vintermånaderna för att hjälpa den på traven. ACO Pure Glow är en helt ny serie för den vuxna kombinationshuden som ger din hud balans och lyster. Renewing Daily Cleanser är ett milt exfolierande ansiktsmousse som rengör porerna på djupet och bekämpar orenheter och ger dig en jämn hy med en naturlig lyster. Efter morgon-rengöringen smörjer du in huden med en mattande dagkräm Purifying Day Cream som hjälper huden att binda fukt och förbättrar hudens elasticitet. Dagkrämen innehåller C-vitamin som ger huden glow. Nattetid förenar du skönhetssömnen med Rebalancing Night Balm som lugnar huden och binder fukt för en smidigare hud.

ACO
ACOs nya serie Pure Glow består av tre produkter; Purifying Day Cream, Rebalancing Night Balm och Renewing Daily Cleanser.

4. Kramar!

Att kramas med någon du älskar, att få massage eller gosa med ditt husdjur är alla exempel på något som sätter igång kroppens eget må-bra-hormon oxytocin. Hormonet gör att du känner dig lugn och harmonisk och det kommer återspeglas i ditt ansikte.

Annons

5. Aktivera dig mera.

Oavsett om du är en person som älskar träning eller någon som kanske nöjer sig med ett träningspass någon gång då och då, så kanske det är denna höst du ger dig ut på ett nytt träningsäventyr. Din hud kommer älska att du rör på dig eftersom träning ökar blodcirkulationen vilket i sin tur hjälper produktionen av kollagen (som finns naturligt i huden) vilket ökar hudens elasticitet. Efter en rask promenad i den friska luften får du ett naturligt glow.

Annons