Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

5 anledningar till att alltid ha samma hudvårdsrutin

30 okt, 2019 
Av
Det senaste serumet och trendigaste krämen – idag släpps det fler skönhetsprodukter än någonsin, och många av oss har svårt att motstå alla nyheter. Men att ständigt byta ut krämerna i badrumsskåpet kan leda till att din hy mår sämre.
Annons

Det kan vara svårt att motstå frestelsen att testa den senaste skönhetsprodukten men att experimentera för mycket med krämer och serum kan leda till att din hud inte får ut det mesta av produkterna, att den blir extra känslig och att du spenderar pengar på produkter som inte ger resultaten du är ute efter.

Därför ska du inte byta skönhetsrutin

1. Du får bättre effekt

Att ofta byta ut dina produkter kan begränsa effekten du får ut av dem. Du kan lockas av en produkt som lovar att minska rynkor eller ger lyster, men oftast tar det tid att upptäcka förändring i huden – eftersom cellförnyelsen tar cirka 28 dagar. Om du är konsekvent med dina produkter och har tålamod med effekten får du helt enkelt det bästa och mest långvariga resultatet!

Sångerskan och ELLE-profilen Linnea Henriksson vet hur viktigt det är att hålla fast vid sin hudvårdsrutin.

2. Du lär lära känna din hy

Om du hela tiden byter hudvårdsrutin så är det svårt att veta när din hy mår som bäst. Men om du använder dig av samma produkter under en längre tid utan att hyn blir torr eller irriterad så vet du att du hittat något som fungerar och lär känna din hy från grunden.

Annons

3. Huden får en bra balans

När du är konsekvent med dina produkter och huden mår bra så vet du att du gör något rätt. Och om du använder produkter från en och samma serie så säkerställer du balansen av ingredienserna. Använder du produkter från olika märken finns risken att du blandar olika syror, oljor eller vitaminer som inte är kompatibla med varandra och som inte ger din hy bästa resultatet.

4. Det underlättar för en känslig hy

Har du problem med akne eller en hy som lätt blir röd och irriterad? Att hålla sig till samma produkter hjälper en känslig hy som behöver lite mer omvårdnad. Många av oss vet att en ny produkt ofta betyder finnar och irritation, men vill ändå ofta byta produkter eftersom man efter ett tag kan få känslan att krämerna slutat fungera. Att vi kan bli immuna mot krämer är dock mer en känsla än fakta. Du kanske tror att produkten slutat verka eftersom ingenting nytt händer med huden, men det betyder oftast bara att produkten faktiskt fungerar precis som de ska.

Linnea Henriksson älskar klassikern Q10 från NIVEA – och håller fast vid den.

5. När något funkar – håll fast vid det

Vår hud påverkas av många olika saker, som stress, väder, hormoner och ålder, och självklart kan det vara bra att välja en tjockare kräm under vintern och en högre solskyddsfaktor på sommaren. Men att byta hudvårdsregim så fort något känns annorlunda kan vara fel väg. Känns dina krämer fortfarande fantastiska och ger huden lyster – varför ska du byta? Om din hy däremot känns sämre under en längre tid kan det vara dags att se över rutinen.

Krämklassikern NIVEA Q10 är en pålitlig kräm som verkligen fungerar för en återfuktad och hälsosam hy.

Nivea – en tidlös klassiker

NIVEA Q10 Sensitive är en återfuktande ansiktskräm, speciellt utvecklad för känslig hy och 100% parfymfri. Produkterna är berikade med Q10 som är hudens naturliga anti-wrinkle skydd och en kraftfull antioxidant, samt lakritsextrakt som verkar lugnande på huden.

Annons

NIVEA Q10 Sensitive bygger på fördelarna hos den klassiska NIVEA Q10 formulan och är speciellt utvecklad för känslig hy, helt fri från parfym. Produkterna är snälla mot huden, återfuktar, absorberas snabbt och minskar de vanligaste tecknen på känslig hud. NIVEA Q10 Sensitive arbetar i perfekt harmoni med huden, berikad med ingredienser som finns naturligt i din hud, för en optimal hudvårdsupplevelse. Över tid minskar hudens nivå av Q10, genom att tillsätta Q10 via hudvård fyller vi på det huden förlorar. För en återfuktad, slät och hälsosam hy.

Annons