ANNONSSAMARBETE MED DYSON

4 hårhemligheter som du behöver veta för ett friskt hår med perfekt svall

12 maj, 2021 
Ett svallande lockigt hår är vad många drömmer om. Men hur kan man styla det och samtidigt behålla hårets kvalitet? Stjärnfrisören Cim Mahony har svaren och delar med sig av sina hårhemligheter till hur du får ett naturligt och vackert hår med hjälp av rätt stylingverktyg.
Advertisement

Cim Mahony är en av världens mest anlitade frisörer och den som de stora internationella mode- och skönhetshusen ringer till när det gäller hårstyling inför en runway eller en stor kampanj. Han står också bakom en av de mest exklusiva salongerna i Köpenhamn, Cim Mahony Studio, vars kundkrets till största delen består av Danmarks toppmodeller. Hans signaturlook är enkelt chic vilket betyder ett hår som ser perfekt slarvigt ut samtidigt som det är välmående.

Cim Mahony och modellen Mathilde Gøhler.

Nu delar han med sig av sina bäst bevarade hårhemligheter till ELLEs läsare och hur man ska tänka när man använder stylingverktyg.

1. Ett friskt hår börjar inifrån.

– Hårrötterna får näring av blodet - så ju friskare vi är, desto mer optimerar vi hårets styrka, tillväxt och glans. Dessutom har ett friskt hår en bra oljebalans i hårbotten. Så om du behöver smörja hårbotten för mycket är det ofta ett tecken på att du använder ett schampo med för hårt sulfat. Ett välmående hår har en naturlig glans efter tvätt och innan produkter används.

2. Borsta håret varje kväll.

– Borsta håret ordentligt varje kväll med en svinhårsborste för att stimulera hårbotten och skapa blodcirkulation, samt fördela närande oljor i hårlängderna. Använd schampo och balsam som är fria från hårda kemikalier och tvätta inte håret för ofta. Och sist men inte minst är det viktigt att skydda håret från hög värme. Slitet hår som sådant kan inte göras perfekt igen, men genom att borsta håret med en svinhårsborste varje kväll kan du fördela hårets naturliga oljor i längderna. Detta reparerar håret på ett organiskt sätt och i kombination med styling vid låg värme kan du uppnå ett mer glansigt resultat.

3. Så behåller du volymen när du stylar håret.

- Borsta håret ordentligt med en svinhårsborste innan du använder ditt stylingverktyg. På så sätt ger du hårbottens naturliga olja till håret.

- Dela upp håret i större, slumpmässigt uppdelade passager snarare än många små. Resultatet blir då mer naturligt och inte för platt.

- Placera aldrig stylingverktyget hela vägen ner till hårrötterna, utan starta stylingen från mitten av huvudet och gör bara ett drag genom varje slinga. På så sätt behåller du volym i botten utan att förlora volymen i längderna.

4. Stylingverktygen alla kvinnor bör ha.

De tre stylingverktygen från Dyson: Supersonic, Airwrap och Corrale har revolutionerat genren, både i salonger och för hemmabruk. Den trådlösa stylern Corrale, som både kan platta och locka, möjliggör fantastiska resultat även vid lägre värme.

Så gör du för att få Mathilde Gøhlers vackra lockar!

Med den nya trådlösa Dyson Corrale (5 190 kronor) kan du styla håret vart du än är. Oavsett om du önskar göra vackra lockar eller vill skapa ett naturligt fall är verktyget utvecklat för att håret inte ska ta skada av för hög värme vid styling.