3 produkter att lägga i påskägget

31 mars, 2015

Ekologiskt nagellack, doftljus som ger rent vatten och handkräm för en hållbar framtid. Dags att skippa godiset och ladda årets påskägg med beauty som gör gott – för många. Här är tre favoriter till påskharen från ELLE.

THE BODY SHOP, Soft Hands Kind Heart Hand Cream, 75 kr

Ge en påskpresent även till dem som behöver en hjälpande hand. 38 kronor av priset går till The Body Shop Foundation, som jobbar för mänskliga rättigheter, bättre miljö och djurens välmående. Och händerna tackar sin lyckliga stjärna för mjukgörande extrakt från angelikarot och Fair Trade-märkt italiensk olivolja. Dubbel win.

 

AVEDA, Light The Way candle, 135 kr

Ännu en anledning att köpa doftljus! Under april säljer Aveda sitt årliga Light the way-ljus, där 100% av försäljningen går till organisationen Global Greengrants Fund, som jobbar för att alla människor ska ha rätt till rent dricksvatten. Teckningarna på asken är ritade av skolbarn på Madagaskar, i en region som tidigare fått rent vatten genom Light the way-samarbetet. På Madagaskar kan 135 kr – priset för ett ljus – ge en person rent dricksvatten under ett helt år. Vi kan inte tänka oss en finare present. Och just det – ljuset doftar ljuvligt av kanel, vanilj och ylang ylang från Madagaskar.

 

 

 

PRITI NYC, Coyote Willow 512, 149 kr

Vem vill inte få ett urtjusigt ekologiskt nagellack i påskägget? Som dessutom tagit färginspiration från lika den lika coola som miljömedvetna livsstilen i Köpenhamn, och är fritt från 5 vanliga kemikalier. Vi älskar den dammigt dämpade ljusgröna Coyote Willow. Finns i webbshoppar som swedishbeautyfactory.se och aliceandwhite.se.

Av Maria Ahlgren

LÄS OCKSÅ:

 ELLE testar: Sulfatfritt schampo >

Ansiktsmaskerna som jobbar när du sover >

Ekologisk kultparfym till Kicks >