Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

3 anledningar till att använda ögonkräm i din hudvårdsrutin

20 aug, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Därför ska du använda ögonkräm
Har du koll på vilka effekter det kan ge om du adderar en ögonkräm till din hudvårdsrutin? Nu tipsar vi om nio ögonkrämer med specifika funktioner och tre anledningar till varför du borde använda dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Serum, krämer, oljor och mycket mycket mer – ja, det finns en hel del olika produkter på marknaden som alla fyller sin funktion i en hudvårdsrutin. Oavsett om du tycker det är kul med hudvård eller inte så är det fortfarande viktigt att ta hand om din hud. Speciellt de områden som är lite extra känsliga som till exempel huden under ögonen.

Varför ska jag använda en ögonkräm i min hudvårdsrutin?

En vanlig dag- eller nattkräm ger ofta inte samma resultat som en kräm specifikt utformad för den känsliga huden under ögat.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Men hur vet man vilken man ska använda? Det finns många olika alternativ på marknaden och en rad olika funktioner att välja bland, beroende på vilken effekt du är ute efter. Det är därför viktigt att använda produkter som är specifikt utformade för att passa just din hudtyp och hjälpa dig med det du behöver, för att uppnå bästa effekt.

Nedan har vi listat nio ögonkrämer med olika funktioner som kan vara till hjälp när du väljer vilken ögonkräm som passar bäst för just dig. Scrolla ner för att hitta dina favoriter!

Annons

1. Reducerar fina linjer

Ögonkräm från Ole Henriksen
Ögonkräm från Dermalogica
Ögonkräm från Filorga

Kräm med vitamin-c som ska reducera fina linjer och ge ett fint lyster, från Ole Henriksen. Här kan du köpa den (reklamlänk).
Ögonkräm som passar mogen hy och ska släta ut fina linjer, från Dermalogica. Här kan du köpa den (reklamlänk).
Ögonkräm som ska släta ut fina linjer och rynkor, från Filorga. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

2. Minskar uppkomsten av mörka ringar och svullnad

Ögonkräm från Löwengrip
Återfuktande ögonkräm från Eucerin
Ögonkräm från lumene

Ögonkräm som ska dämpa svullnader under ögonen och öka hudens spänst, från Löwengrip. Här kan du köpa den (reklamlänk).Återfuktande ögonkräm som ska minska mörka ringar och svullnad under ögonen, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk).
Ögonkräm som ska motverka tecken på trötthet som mörka ringar och svullnad, från Lumene. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

3. Bidrar med anti-age funktion

Ögonkräm för dig som är 25+
Ögonkräm från Clarins
Ögonkräm för dig över 40 år

Ögonkräm som ska motverka fina linjer och riktar sig till åldersgruppen 25 +, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk).
Ögonkräm som exempelvis ska reducera fina rynkor och vänder sig till en mogen hy, från Clarins. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Vårdande ögonkräm som ska reducera fina linjer för dig över 40+, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk).
Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Så gör du för att få längre och fylligare ögonfransar

10 snabba makeup-tips som får dig att se piggare ut på morgonen

Så lagar du ditt trasiga smink snabbt och enkelt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons